Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το μαχαίρι της δολοφονίας της 53χρονης στο Ηράκλειο


Ότι πιο σκληρό και απάνθρωπο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους καταγράφεται στο  βίντεο της φρίκης, διάρκειας περίπου 2,5 λεπτών που έχουν στη διάθεσή τους οι Διωκτικές Αρχές και το
οποίο δείχνει τον τρομακτικά βίαιο θάνατο της 53χρονης Μαρίνας Τζωρμπατζάκη, από τον αδερφό του πρώην συζύγου της, χθες νωρίς το πρωί στα Δειλινά. Τα δεκάδες χτυπήματα που δέχτηκε η άτυχη γυναίκα με ένα κουζινομάχαιρο  αποτυπώνουν μονάχα ένα μέρος της τραγωδίας… Εκείνο όμως που προκάλεσε την οργή ακόμα και των πλέον έμπειρων αστυνομικών είναι το αρρωστημένο και απύθμενο μίσος που είχε καταβάλει τον 60χρονο δράστη, αλλά και τα τελευταία αγωνιώδη λεπτά του θύματος σε μία απέλπιδα προσπάθεια που έκανε για να σωθεί, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει.

Η «Π» έχοντας γνώση του συνόλου του καταγεγραμμένου βιντεοληπτικού  υλικού που υπάρχει, παρουσιάζει ένα μέρος αυτού, με σκοπό να δείξει το χαρακτήρα και τη μανία που είχε ο στυγερός δολοφόνος, ο οποίος δεν έσφαξε την Μ. Τζωρμπατζάκη, αλλά την κατακρεούργησε.

Ενδεικτικό των προθέσεων του δολοφόνου, είναι το γεγονός, ότι αν και η 53χρονη φαινόταν παραδομένη ή ήταν νεκρή, εκείνος θέλησε να της δώσει τη «χαριστική βολή» καρφώνοντάς της το φονικό όργανο πολλές φορές στο λαιμό.


Όλα έγιναν μέσα σε 2 λεπτά

Το βίντεο που θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από ειδικούς, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν αστυνομικοί, ξεκινά ( η ώρα είναι λίγα λεπτά μετά τις 6.30 το πρωί) δείχνοντας την 53χρονη να ανοίγει το αυτόματο ρολό του καφενείου- ταχυφαγείου,  στην οδό Στρυμώνος και Παύλου Μελά, το οποίο ανήκει, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ένα από τα τέσσερα παιδιά της. Όταν η 53χρονη μπήκε στο κατάστημα και περνάει μέσα από το μεταλλικό πάγκο, εκεί όπου βρίσκεται η λάντζα και το σημείο όπου φτιάχνει καφέδες, φαίνεται στην εικόνα να πλησιάζει ο δράστης, χωρίς η ίδια να τον έχει αντιληφθεί από την αρχή, καθώς ήταν γυρισμένη πλάτη. Στέκεται στα αριστερά της  κι εκείνη με την άκρη του ματιού της τον βλέπει, γυρίζει και ενώ ο ίδιος βρισκόταν ακόμη έξω από τον πάγκο εργασίας, φαίνεται να της λέει κάτι. Στο βίντεο να σημειωθεί ότι  δεν υπάρχει ήχος και  δεν υπήρξε ανάλυση μέχρι χθες, για να ακουστούν τα λόγια του. Ο μεταξύ τους διάλογος διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια απεικονίζεται ο 60χρονος να μπαίνει μέσα από τον πάγκο, να την πλησιάζει από την αριστερή πλευρά και χωρίς να της λέει τίποτα, βγάζει μέσα από το μπουφάν του το μαχαίρι με τη μεγάλου μήκους λεπίδα. Της επιτίθεται με φανερή την οργή του προς εκείνη, ενώ η Μ.Τζωρμπατζάκη προσπαθεί να προστατευτεί βάζοντας τα χέρια της για να καλυφθεί.




Προσπάθησε να γλυτώσει αλλά την πρόλαβε


Έχοντας δεχτεί τα πρώτα χτυπήματα στο σώμα της, που όμως δεν ήταν θανατηφόρα, η 53χρονη με όση δύναμη της έχει απομείνει, πηδάει επάνω στον πάγκο, προκειμένου να εγκαταλείψει το μαγαζί, να βγει στο δρόμο και να σωθεί. Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος διαφυγής. Η ανάγκη όμως του δολοφόνου να τη σκοτώσει φαίνεται πως ήταν μεγαλύτερη και πιο ισχυρή από την προσπάθεια του θύματος να γλυτώσει. Έτσι, τη στιγμή που η άτυχη 53χρονη βρίσκεται επάνω στον πάγκο, την πιάνει, ανεβαίνει στον πάγκο κι εκείνος, «κουλουριάζονται» και πέφτουν και οι δυο στο πάτωμα, εξωτερικά του πάγκου εργασίας. Στο πάτωμα και οι δύο, εκείνος της καρφώνει ασταμάτητα το μαχαίρι σε όλο το σώμα και κυρίως στην κοιλιά, ενώ φαίνεται καθαρά πως μια από της μαχαιριές που ίσως  της στέρησαν τη ζωή, ήταν όταν της κάρφωσε το φονικό όργανο δεξιά στο ύψος του στήθους, οπότε και η 53χρονη φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις της, ή ακόμα και να έχει ξεψυχήσει.  Αν και είναι αναίσθητη, ή νεκρή, ο 60χρονος δε σταματάει,  συνεχίζει να της καρφώνει το μαχαίρι στο λαιμό αρκετές φορές. Όταν πλέον αντιλαμβάνεται ότι είναι νεκρή φυλάσσει το μαχαίρι και φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος…

Περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όταν όμως το ασθενοφόρο έφθασε στο σημείο, ήταν ήδη πολύ αργά.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, στις πρώτες αναφορές τους, έκαναν λόγο για περίπου «50 μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματος, ιδιαίτερα στην κοιλιά»


Η διαφυγή και η παράδοση




Ο 60χρονος αμέσως μετά την πράξη του, ανέβηκε στη μηχανή με την οποία έφτασε στα Δειλινά και πήγε στο πατρικό του σπίτι, όπου διαμένει ο αδερφός του, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. Εκεί, φαίνεται άλλαξε μόνο παντελόνι, ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε οικειοθελώς στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Περνώντας την είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου,  εμφανίστηκε έχοντας αίμα στα χέρια, στο μπουφάν που φορούσε και είχε κρύψει το μαχαίρι, αλλά και στη μπλούζα του

Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου υπέδειξε που είχε πετάξει το μαχαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σε ένα χωράφι στην οδό Εμμανουήλ Ξάνθου, όχι σε μεγάλη απόσταση από το πατρικό του σπίτι στην Αγία Αικατερίνη

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ  που τον είδαν, ανέφεραν, ότι ήταν νηφάλιος, δεν ήταν υπό την επήρεια μέθης ή άλλων ουσιών, κάτι που βέβαια θα διερευνηθεί.  Αρχικά, σε προφορικό επίπεδο, δεν έδινε αρχικά απαντήσεις για τους λόγους που τον έκαναν να κατασφάξει την πρώην νύφη του. Στην πορεία όμως της προανάκρισης, φέρεται να είπε ότι «δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι όπου έμενε, ότι ένιωθε πως τον έδιωχνε η πρώην γυναίκα του αδερφού  του. Φταίει εκείνη που η ανιψιά μου με πέταξε έξω από το σπίτι της, γιατί της έβαζε λόγια», φέρεται να είπε στην προανακριτική του απολογία. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή στη διάρκεια της προανάκρισης, ο δράστης φάνηκε να έχει μετανιώσει, όμως «από τα λόγια του και τον τρόπο που τα είπε, δεν έπεισε κανέναν από τους αστυνομικούς», μας είπε ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ

Τόσο ο ίδιος , όσο και το θύμα έμεναν σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία στην ίδια πολυκατοικία. Ο 60χρονος φιλοξενούνταν τα τελευταία χρόνια από την ανιψιά του, κόρη της 53χρονης, από τον πρώτο της γάμο. Η κοπέλα αυτή, η οποία φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης να είναι και η ιδιοκτήτρια του καφέ, ήταν ο άνθρωπος που τον στήριζε όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και οικονομικά.

Το τελευταίο διάστημα ο δράστης, ο οποίος ήταν άεργος, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην οικογένεια που τον είχε περιθάλψει. Η ανιψιά του, η οποία τον αγαπούσε και του συμπεριφερόταν σαν να ήταν πατέρας της, όπως τόνιζαν άτομα του περιβάλλοντός, του ζήτησε προχθές το μεσημέρι να φύγει από το σπίτι της. Μάλιστα, του έδωσε και 200 ευρώ ως οικονομική βοήθεια μέχρι να βρει μια λύση. Τραγική ειρωνεία, με το μηχανάκι της ανιψιάς του, του ατόμου που τον είχε βοηθήσει όσο κανείς άλλος, πήγε στα Δειλινά, σκότωσε την 53χρονη και στη συνέχεια έφυγε με αυτό.

Για όλους όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η κοπέλα αυτή είναι το τραγικό πρόσωπο του απίστευτου δράματος.

Αναφορικά με την 53χρονη γυναίκα, η κηδεία της οποίας θα τελεσθεί στις 11 σήμερα το πρωί από το νέο κοιμητήριο,  κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για έναν καλοσυνάτο και χαμογελαστό άνθρωπο, ιδιαίτερα φιλικό σε όλους και με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά της




Το παρελθόν του δράστη



Χρόνια άνεργος και λάτρης του  αλκοόλ, ο 60χρονος, δεν απασχολεί για πρώτη φορά την Αστυνομία. Τα αδικήματα που είχε διαπράξει στο παρελθόν δεν εντάσσονταν στη λεγόμενη βαριά εγκληματικότητα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και είχε δικαστεί για υποθέσεις κλοπών, για αντίσταση κατά της Αρχής, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ τη δεκαετία του 90 είχε απασχολήσει και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ο αδελφός του δράστη, είχε επίσης απασχολήσει την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη για πολύ σοβαρά αδικήματα. 


«θα πρέπει να σταθώ στην οικογένεια μου»


Μία από τις κόρες του θύματος, είναι η Κωνσταντίνα Παγάνη, η οποία είχε διακριθεί στα καλλιστεία στις Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζοντας τον τίτλο της Ms Transcontinental International και είχε κερδίσει τον τίτλο  Μις Υφήλιος 2017. Η ίδια μίλησε στην εκπομπή "Μαζί σου" με την Τατιάνα Στεφανίδου, αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η κόρη της άτυχης γυναίκας, δήλωσε ότι δεν ξέρει τα αίτια της τραγωδίας. «Ξέρω πως το τελευταίο διάστημα ο θείος δεν ήταν καλά και τσακωνόταν συνέχεια με τη μητέρα μου. Εκείνη όμως παρά τις απειλές που δεχόταν δεν έδινε σημασία, πιστεύοντας ότι έχει νεύρα και θα του περάσουν. Της έλεγε θα δεις τι θα σου κάνω, αλλά η μητέρα μου δεν του απαντούσε ».

«Η αδερφή μου τον φιλοξενούσε και τον συντηρούσε εδώ και τρία χρόνια. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις μέχρι και πριν από ένα μήνα. Ο θείος μου τότε άρχισε να έχει ψυχολογικά προβλήματα αλλά δεν δώσαμε σημασία» λέει η κόρη της γυναίκας που δολοφονήθηκε και καταλήγει: «το πρωί, ήρθαν και με ξύπνησαν. Τότε έμαθα τι είχε συμβεί» είπε η κόρη του θύματος.


 Θάνος Περβολαράκης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια