Δέμα από Βρυξέλλες με… 3 κιλά κοκαΐνης εντόπισε το ΣΔΟΕ

Νέο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατάφερε το Σ.Δ.Ο.Ε., με την συντονισμένη επιχείρηση ελεγχόμενης μεταφοράς ταχυδρομικού δέματος που οργάνωσαν το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών
– Όπλων & λοιπών ελεγχομένων προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ειδικής Γραμματείας του Σ.Δ.Ο.Ε., οι Βελγικές Τελωνειακές Αρχές και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών-Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν-Ε.Μ.Π).
Το δέμα  προερχόταν από Βρυξέλλες και είχε τελικό προορισμό τη χώρα μας, ενώ η επιχείρηση είχε τη σχετική έγκριση της κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών.
Συγκεκριμένα, στις 15 Οκρωβρίου εμφανίστηκε σε  κατάστημα διανομής δεμάτων των ΕΛ.ΤΑ.  34χρονος Έλληνας ο οποίος ζήτησε να παραλάβει το συγκεκριμένο ταχυδρομικό δέμα. Για την παραλαβή χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία κατόχου τα αναγραφόμενα επί του δέματος, ως στοιχεία παραλήπτη. Το δέμα περιείχε  ποσότητα κοκαΐνης άνω των τριών κιλών.
ΣΔΟΕ -  δέμα - ΕΛΤΑ - κοκκαϊνη
Μετά την παραλαβή του δέματος επενέβησαν υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψή του.
Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε παραλάβει  άλλο ένα ταχυδρομικό δέμα με ίδια στοιχεία χρησιμοποιώντας το ίδιο πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Σχηματίσθηκε  δικογραφία και ο συλληφθείς  οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Αθηνών.
ΣΔΟΕ -  δέμα - ΕΛΤΑ - κοκκαϊνη
ΣΔΟΕ -  δέμα - ΕΛΤΑ - κοκκαϊνη

πηγή: ant1news.gr
_