Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος στην Αλεξανδρούπολη, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην Αλεξανδρούπολη, χθες Κυριακή 28-10-2018, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου1940.
 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου και παρουσία εκπροσώπων του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο βουλευτής Έβρου του Σύριζα Δ. Ρίζος, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αν. Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, η πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου ΑΜΘ Ελ. Δημούδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
 

Ακολούθησε δοξολογία και με το πέρας της, η αντιπροσωπεία των επισήμων μετέβη στο μνημείο των Δόμνα και Χατζή Αντώνη Βισβίζη στην πλατεία του Φάρου, όπου ο κ. Φιλιππάκος  κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων.
 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην λεωφόρο Δημοκρατίας, προκειμένου να χειροκροτήσει τους μαθητές, τους στρατιωτικούς και όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι παρήλασαν με υπερηφάνεια, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο όλους αυτούς που έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας.
 

Μετά το πέρας της παρελάσεως  Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, σε μήνυμα που απηύθυνε, τόνισε:
 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και νιώθω μεγάλη τιμή, που βρίσκομαι στις εορταστικές εκδηλώσεις στην ακριτική πόλη της Αλεξανδρούπολης, οι κάτοικοι της οποίας έχουν έντονο το αίσθημα της αγάπης για την πατρίδα.

 

Η 28η Οκτωβρίου 1940, πρέπει να μας οδηγεί και να κατευθύνει το δρόμο μας, σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που περνά η πατρίδα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι, όταν ο Ελληνικός λαός ήταν ενωμένος, μεγαλούργησε και έγραψε σελίδες δόξας. Το μήνυμα είναι διαχρονικό και πιστεύω ότι σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

 

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και στους Ακρίτες μας εδώ στον Έβρο, Χρόνια Πολλά».




_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια