Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Προφυλακιστέος 23χρονος για κλοπές

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 23χρονος Ροδίτης, κατηγορούμενος για

κλοπές τετελεσμένες από άτομο που διαπράττει αυτές κατ’ επάγγελμα κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Την 28η Σεπτεμβρίου 2018 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν πλησίον της οικίας του, τον κατηγορούμενο, γνώριμό τους από προηγούμενες υποθέσεις κλοπών.
Στην κατοχή του βρέθηκαν 3 ηχεία, μια πλαστική σακούλα με καλώδια, ένα μπουκάλι βότκα, ένα μπουκάλι ουίσκι, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα τρίποδο, ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε μια φυσιγγιοθήκη με 19 φυσίγγια, ένας μικτής μουσικής, ένα μπαρόμετρο, διάφορα τηλεκοντρόλ, ένα ρολόι Rolex, ένα tablet και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
Βρέθηκε ακόμη ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε κέρματα συνολικής αξίας 241.22 ευρώ, μια σακούλα με 140 προφυλακτικά, ένα μαύρο γάντι μίας χρήσης, 4 βαλβίδες και δύο usb stick την κατοχή τον οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
O κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Παλιά Πόλη και τους παρέδωσε και εταζιέρα αυτοκινήτου με ενσωματωμένα δύο ηχεία, ένα τρίποδο κι ένα αρμόνιο τα οποία είναι προϊόντα κλοπής.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Σεπτεμβρίου 2018 μετέβη στην πλατεία Χαρίτου και αφού αρχικά έθραυσε το τζάμι του συνοδηγού αυτοκινήτου μάρκας Citroen Xsara χρώματος μπλε, εισήλθε εντός και αφαίρεσε αντικείμενα συνολικής αξίας 150€.
Την ίδια ημέρα παραβίασε στην ίδια περιοχή κι ένα αυτοκίνητο μάρκας Honda Jazz χρώματος ανθρακί.
Το πρωί της ίδιας ημέρας μετέβη στο κατάστημα με την επωνυμία ‘Πάμε Αντάμα” επί της οδού Σοφοκλέους και αφαίρεσε αντικείμενα από το εσωτερικό του.
Απολογούμενος χθες ενώπιον της Ανακρίτριας υποστήριξε ότι είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα ινδικής κάνναβης κι ότι τελούσε υπό την επήρεια κάνναβης όταν διέπραττε τις κλοπές και δεν είχε συνείδηση των πράξεών του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ Σταύρος Σκάρος.


 Πηγή: dimokratiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια