Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τίμησαν την επέτειο του 1940

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εορτάστηκε με λαμπρότητα, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με ομιλίες και σημαιοστολισμούς των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.



Στην ημερήσια διαταγή ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος απευθυνόμενος σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, τονίζει μεταξύ άλλων: «[…]Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την επέτειο του λακωνικού, μα τόσο περίτρανου «ΟΧΙ», με το οποίο το Έθνος μας αρνήθηκε την παραχώρηση των εδαφών του στην Ιταλική κυριότητα. Ένα «ΟΧΙ» που το στήριξε ο Ελληνικός Λαός με πρωτοφανή αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Η ημέρα σαν τη σημερινή είναι μέρα απόδοσης φόρου τιμής στις θυσίες των προγόνων μας. Οφείλουμε να τιμήσουμε και κατ΄ ελάχιστο να θυμόμαστε μία από τις πιο σημαντικές και ένδοξες σελίδες της μακρόχρονης Ιστορίας μας […]»

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) στο Χαλάνδρι, με ομιλητή τον Επιπυραγό Κωνσταντίνο Τσιακμάκη του τμήματος Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων / Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων Α.Π.Σ. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: «28η Οκτωβρίου, ημέρα δόξας και υπερηφάνειας, ημέρα ορόσημο αποφασιστικότητας και προσήλωσης του ανθρώπου στην ενσυνείδητη διάκριση μεταξύ συμφέροντος και δικαίου. Η Πολιτεία μας, εορτάζει πανηγυρικά την επέτειο αυτή και ο λαός μας υποκλίνεται στον υπέρ πάντων αγώνα των προγόνων μας ενάντια στην πλεονεξία, τη βαρβαρότητα και τη ματαιοδοξία. Ημέρα αδιάψευστης δόξας του ολιγοπληθούς έθνους μας, που επιβεβαίωσε ηχηρά ότι η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, αλλά με της καρδιάς το πύρωμα […]»

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Φωστιέρης, ο Συντονιστής Υποστήριξης Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής, Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τον Πειραιά, Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, οι Διοικητές Διοικήσεων Π.Υ. Ανατολικής Αττικής, Αθηνών και Πειραιά, οι Διευθυντές Κ.Ε.Π.Π., 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. και Διευθύνσεων Α.Π.Σ., οι Διοικητές της 1ης ΕΜΑΚ, της Υπηρεσίας Πλωτών Μέσων, των Π.Υ. και των Σταθμών της Αττικής, καθώς επίσης αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, πυροσβέστες και πολιτικοί υπάλληλοι.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια