Κρήτη: Ζωντανεύει ο θάνατος του 18χρονου – Στο «σκαμνί» οι αστυνομικοί

«Ξύπνησαν» μνήμες σήμερα στην εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του 18χρονου Μανόλη Γερομαρκάκη από τη Νεάπολη. Αστυνομικοί κατηγορούνται ότι προκάλεσαν το τροχαίο που
στοίχισε τη ζωή στον νεαρό.
Η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης και στο εδώλιο κάθονται τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για τρεις χωριστές υποθέσεις που σχετίζονται μεταξύ τους. Να σημειωθεί ότι η δικογραφία διαχωρίστηκε σήμερα.
Σε πρώτη φάση, θα εξεταστεί εάν υπήρξε όντως εμπλοκή περιπολικού και σε δεύτερο χρόνο εάν  υπήρξε συγκάλυψη στην υπόθεση. Σήμερα κατέθεσε ο τραγικός πατέρας του άτυχου 18χρονου ο οποίος, είναι τραυματιοφορέας και βρέθηκε στη φριχτή θέση να σπεύσει τυχαία για βοήθεια και αντίκρισε το παιδί του… νεκρό!
Σύμφωνα μάλιστα με νομικούς κύκλους, αυτόπτες μάρτυρες του συγκλονιστικού αυτού τροχαίου φέρεται να του είπαν ότι ο ηλικιωμένος που ενεπλάκη στο περιστατικό είπε σαστισμένος λίγο μετά το περιστατικό «Εσκοτώσατε το κοπέλι, εσκοτώσατε κι εμένα;» Αναμένεται τώρα να ακολουθήσει η κατάθεση της τραγικής μάνας.
Η υπόθεση
Η κύρια υπόθεση αφορά σε δυο αστυνομικούς, οι οποίοι δικάζονται κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, ψευδορκία κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση και υπόθαλψη εγκληματία κατ εξακολούθηση.
Οι δυο αστυνομικοί κατηγορούνται ότι, τον Ιούλιο του 2013, που ήταν πλήρωμα περιπολικού που εκτελούσε βάρδια προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 18χρονο Μανόλη Γερομαρκάκη από τη Νεάπολη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιπολικό κινούνταν επί της εθνικής οδού όπου ξαφνικά είδαν μπροστά τους έναν πεζό ηλικιωμένο από τη δεξιά πλευρά του δρόμου με κατεύθυνση προς Νεάπολη.
Οι δυο αστυνομικοί προσπάθησαν να τον αποφύγουν την τελευταία στιγμή τον χτύπησαν ελαφρά στο αριστερό χέρι ωστόσο κατηγορούνται ότι έκαναν έναν ελιγμό με αποτέλεσμα να κλείσουν τον δρόμο στο 18χρονο παιδί που κινούνταν στο δρόμο με το μηχανάκι του.
Το μηχανάκι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε μια ελιά ενώ το παιδί υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να πεθάνει. Από την πλευρά τους οι δυο αστυνομικοί αρνούνται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση και υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι βρέθηκαν στο σημείο μετά που σημειώθηκε το τροχαίο προκειμένου να επιληφθούν της υπόθεσης και σε καμία περίπτωση δεν το προκάλεσαν.
Ωστόσο το δικαστήριο με βάση στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προανακριτικά θεωρεί ότι οι δυο αστυνομικοί ήταν εκείνοι που προκάλεσαν το τροχαίο και παραπέμφθηκαν σε δίκη.
Παράλληλα, εξαιτίας αυτής της κύριας υπόθεσης, παραπέμπονται δικάζονται δυο ακόμα αστυνομικοί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης ο πρώτος με την κατηγορία της ψευδορκίας και ο άλλος για παράβαση καθήκοντος με τις υποθέσεις αυτές να συνδέονται με την πρώτη.
Σημειώνεται ότι άπαντες οι συνήγοροι υπεράσπισης αρνούνται την εμπλοκή του περιπολικού στο τροχαίο.
Πηγή: cretalive


_