Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Oι πολίτες εμπιστεύονται την ΕΛ.ΑΣ. - Του Βασίλη Βράντζα

Μία νέα δημοσκόπηση του έγκυρου ερευνητικού οργανισμού "διαΝΕΟσις" που διεξήχθη απο την Μέτρον Ανάλυσις, ήλθε να καταδείξει για ακόμα μία φορά την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες

στο θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Καταλαμβάνει την τρίτη θέση με το υψηλότατο ποσοστό αποδοχής του 71% (πίσω από τα πανεπιστήμια και τις Ένοπλες Δυνάμεις).

Είναι απίστευτη η αντοχή του θεσμού, ο οποίος παρά τις επανειλλημένες, κατά καιρούς, "επιθέσεις" που δέχεται από διάφορους παράγοντες (θεσμικούς και μη), ακόμα και εκ των έσω, απολαμβάνει πολύ υψηλής εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Αυτό κατά την άποψή μου οφείλεται στους ίδιους τους Αστυνομικούς, που πολλές φορές διακινδυνεύουν την ζωή τους για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο το αγαθό της ασφάλειας. Τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί περισότερους από εκατό(100)συναδέλφους που "έπεσαν" κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Και αυτό αναγνωρίζεται από την κοινωνία.

Πέραν βέβαια της ηθικής ικανοποίησης που δικαιολογημένα αισθανόμαστε όσοι υπηρετούμε στο Σώμα, αυξάνονται και οι ευθύνες μας για να ανταποκριθούμε ακόμη αποτελεσματικότερα στις προκλήσεις των καιρών, ανταποδίδοντας με τις υπηρεσίες μας την μεγάλη αποδοχή του Σώματος στην Ελληνική Κοινωνία.

Βασίλης Βράντζας
Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αττικής
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια