Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με drone έκανε τσακωτούς η ΑΑΔΕ ιδιοκτήτες σκαφών να «κλέβουν» στην Σαντορίνη (BINTEO)


Drones επιστράτευσε για πρώτη φορά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στη μάχη για τη φοροδιαφυγή, δίνοντας στη δημοσιότητα και τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Η ΑΑΔΕ χρησιμοποίησε τα drones κατά τους ελέγχους της σε τουριστικά σκάφη στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη. Πρόκειται για σκάφη τα οποία μετέφεραν τουρίστες στην καλντέρα της Οίας.

Τα drones εντόπισαν, παρακολούθησαν και κατέγραψαν διαδρομές τουριστικών σκαφών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι τις 10 το βράδυ.



Στα 9 τουριστικά σκάφη που έλεγξαν τα στελέχη της ΑΑΔΕ, βεβαιώθηκαν 145 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων συνολικής αξίας 25.000 ευρώ αλλά και μη χρήση ταμειακών μηχανών.



Παράλληλα εντοπίστηκαν πολλές παραβάσεις ναυτικού δικαίου όπως εικονικές ναυλώσεις καθώς η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη λιμενική υπηρεσία της Σαντορίνης.


Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ τα drones εγκλώβισαν τους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι επιχείρησαν να φύγουν μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο αλλά όταν είδαν τα drones έδεσαν πάλι στο λιμάνι.

 πηγή: eleftherostypos.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια