Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θυμηθείτε τις πληροφορίες του bloko.gr για την εφάπαξ καταβολή- Πότε και πως θα δοθούν τα αναδρομικά στους ένστολους- Συμψηφισμοί, κρατήσεις και οι ... κορύβαντες

Διαβάστε το ρεπορτάζ του bloko.gr στις 14 Σεπτεμβρίου για την εφάπαξ ... προεκλογική καταβολή των αναδρομικών. Ο κ. Τσίπρας, έκανε στη ΔΕΘ ένα ανεκτίμητο δώρο στον σύμμαχο του πρόεδρο των ΑΝΕΛ προκειμένου ν' αναστήσει την εκλογική του πελατεία, δια μέσω του  οποίου οι "δωρολήπτες" θα είναι οι ένστολοι, που θα δουν, μετά τη μεσοσταθμική, την ... ολιστικού χαρακτήρα δικαίωση τους με βάσει τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Ακόμη κι έτσι και εν όψει των εθνικών εκλογών με ανοιχτή πλέον ημερομηνία διεξαγωγής, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει μία μίνι σπέκουλα, αναφορικά με το πότε και τον τρόπο που θα γίνει η  μισθολογική αποκατάσταση, με το τζογάρισμα ν' αφορά κατά κύριο λόγο στον τρόπο απόδοσης των αναδρομικών και κυρίως στη διάρκεια.

Έχοντας την παραδοσιακή αντίληψη ότι μιλούν σε ιθαγενείς που τέρπονται κι εκδηλώνουν εκστατικό κορυβαντισμό θαμπωμένοι από τα καθρεφτάκια, αρχικά θα κάνουν λόγο για άνω των τριών δόσεων, στη συνέχεια θα μιλήσουν για τρεις και στο τέλος, στο φίνις της ψηφοθηρίας -όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του bloko.gr- θ' αποκαλύψουν ότι θα δοθούν εφάπαξ.

Πως όμως θα δοθούν; Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι οι καταβολές θα χωριστούν αναλογιστικά ανά έτος, με αποτέλεσμα οι ένστολοι να υποβάλουν αντίστοιχες συμπληρωματικές δηλώσεις ανά έτος στην εφορία, ώστε να υπολογιστούν οι κρατήσεις φόρου. Το όποιο χρηματικό ποσό ωστόσο αντιστοιχεί στον καθένα που έχει οικονομικές εκκρεμότητες, θα υποστεί σε συμψηφισμό.

Επειδή απαιτείται νόμος για τη θεραπεία- διόρθωση της αδικίας, η διαδικασία αναμένεται να κινηθεί και πιθανότητα να ολοκληρωθεί το μήνα Νοέμβριο.

Θυμίζουμε ότι το αίτημα της εφάπαξ καταβολής είχε κατατεθεί από ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, ενώ οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι παρασκηνιακά οι δύο πρόεδροι και οι συνεργάτες τους προγραμματίζουν σειρά συναντήσεων, ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσουν το σύνολο της διαδικασίας.



του Γιώργου Καραϊβάζ_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια