Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Κοινή γραμμή σε όλα τα σημεία ελέγχου'' - Κείμενο αστυνομικού

Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr



Γεια σας,  θέλω ν αναφερθώ σε ένα παράδοξο που συμβαίνει  σε μερικά σημεία ελέγχου στα σύνορα  Ελλάδας  με τις γειτονικές  χώρες  . Πριν από ενάμιση  περίπου  χρόνο  έγινε τροποποίηση του κανονισμού  Σένγκεν με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται  καθολικοί  έλεγχοι  στην είσοδο  της χώρας  . Σε αεροδρόμια  , λιμάνια  και στα χερσαία  σύνορα.

 Με την εφαρμογή  του παραπάνω  επικράτησε  ενας χαμός  απο καθυστερήσεις,  ταλαιπωρία  των πολιτών  από την αναμονή στις πολυάριθμες ουρές.  Τοτε πάρθηκε  αναβολή  της εφαρμογής του μέτρου  , αφού  σαν Χώρα  είμασταν  ανέτοιμοι να εφαρμόσουμε  τους καθολικούς ελέγχους.  Ετσι αποφασίστηκε τα πολυσύχναστα  σημεία  εισόδου να εξαιρεθούν   για ένα  εξάμηνο,  ωστε να ετοιμαστούν και άλλα  ποιο μικρά  σημεια να εφαρμόζουν τον έλεγχο.

  Περασε τόσος  καιρός  και το αποτελεσμα ειναι απο τα μεγάλα σημεια ελέγχου στην είσοδο  της Χώρας  να ελέγχονται  δειγματοληπτικά οι πολίτες ( δεν αναφέρομαι στους πολιτες τρίτων χωρών  εκτος ευρωπαϊκής ένωσης και  χώρου   Σενγκεν) και στα μικρα καθολικά ολοι.  Αυτή  η τακτικη όμως  ουσιαστικα δεν έχει  σχεδον κανενα νόημα  , αφου οι επιτήδειοι  περνούν  απο τα μεγάλα  σημεία  , οπου λόγω του όγκου  εργασίας  ειναι πολύ  πιθανό  να την γλιτώσουν . Στα μικρά σημεία  ελέγχου  οι πολίτες  υποβάλλονται στο συνεχή  ελεγχο καθημερινά  , οι ίδιοι  και οι ίδιοι  κάτι που φθείρει  και τους ίδιους  αλλά  και τους Αστυνομικούς  που είναι  επιφορτισμένοι με τον έλεγχο.

 Υπάρχει  μεγάλη  καταπόνηση του ολιγάριθμου  αστυνομικού  προσωπικού,  που πλέον  δεν μπορεί  εύκολα  να προβεί στο σωστό  έλεγχο  διαβατηρίων,  στον έλεγχο πλαστοτητας,  στο κυνήγι ανακάλυψης παράνομων ενεργειών και αντικειμένων. Κάτι  πρέπει  ν αλλάξει  λοιπόν. Αποψη μου είναι ότι σε ολα τα σημεία ελέγχου  πρέπει να εφαρμόζονται  τα ίδια  , να υπάρχει  μια κοινη γραμμή για να μην υπάρχει  σύγχυση και να επιτυγχάνεται ο σωστός,  γρήγορος έλεγχος με ορατά και απτά  αποτελέσματα !!!!! Σας ευχαριστώ  πολύ  !!!!!
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια