Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τριχόπτωση: Φυσικές λύσεις για να την αντιμετωπίσετε


Το φθινόπωρο είναι περίοδος που τα μαλλιά μας πέφτουν περισσότερο απ’ ό,τι τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Αν διαπιστώσατε τελευταία ότι τα μαλλιά σας έχουν γίνει αδύναμα και έχουν χάσει τη λάμψη τους, ήρθε η ώρα να δράσετε!

Η τριχόπτωση, εκτός από τις εποχές, μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές μεταβολές, σε κληρονομικούς παράγοντες, σε κάποια πάθηση ή στο υπερβολικό στρες. Αποτελεί ένα πολύ κοινό πρόβλημα τόσο μεταξύ των ανδρών, όσο και μεταξύ των γυναικών.

Ανάλογα με την ακριβή αιτία και τη σοβαρότητα της τριχόπτωσης, ο γιατρός μπορεί να συστήσει φαρμακευτική αγωγή ή θεραπεία λέιζερ, μεταμόσχευση μαλλιών κ.ά. Στο μεταξύ όμως μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω φυσικές λύσεις για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να ανακτήσουν τη χαμένη τους ζωντάνια.

1. Έλαιο χοχόμπα

Η έντονη και μακροχρόνια ξηρότητα της επιδερμίδας του κρανίου οδηγεί συχνά στην πιτυρίδα και την απώλεια μαλλιών. Το έλαιο χοχόμπα (jojoba) είναι εξαιρετικά ενυδατικό για τους θύλακες κι έτσι βοηθά να αναπτυχθούν δυνατά και υγιή μαλλιά. Επίσης, το έλαιο συμβάλλει στον ταχύτερο πολλαπλασιασμό των κυττάρων της τρίχας. Για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο χοχόμπα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μερικές σταγόνες στις παλάμες σας, να τις τρίψετε μεταξύ τους και στη συνέχεια να κάνετε απαλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών. Αφήστε το έλαιο να δράσει και λουστείτε μετά από 10-15 λεπτά.

2. Αλόη

Η αλόη είναι ιδανική λύση για την αντιμετώπιση κάθε είδους δερματικού προβλήματος. Ανακουφίζει και θρέφει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα του κρανίου, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της τρίχας. Παράλληλα, η αλόη βοηθά στην απομάκρυνση της περιττής λιπαρότητας που φράζει τους πόρους των θυλάκων και εμποδίζει την υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Χρησιμοποιήστε την αλόη όπως και το έλαιο χοχόμπα, κάνοντας απαλό μασάζ στο κρανίο, χωρίς να την ξεβγάλετε.


3. Γλυκόριζα

Η γλυκόριζα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες που ωφελούν την ανάπτυξη των μαλλιών. Από τη μία ανακουφίζει την ξηρή και ερεθισμένη επιδερμίδα του κρανίου και από την άλλη διανοίγει τους πόρους, ενισχύοντας τους θύλακες της τρίχας. Μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά ένα αφέψημα γλυκόριζας ή να εφαρμόσετε προϊόντα με βάση τη γλυκόριζα απευθείας επάνω στο τριχωτό της κεφαλής.

4. Χυμός κρεμμυδιού

Μπορεί να μην είναι και η πιο… μυρωδάτη λύση ενάντια στην τριχόπτωση, όμως η αποτελεσματικότητά της τεκμηριώνεται επιστημονικά. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Dermatology», έδειξε ότι ο χυμός του κρεμμυδιού υποστηρίζει την ανάπτυξη της τρίχας και δρα ενάντια στην απώλεια μαλλιών έπειτα από απευθείας εφαρμογή στην επιδερμίδα του κρανίου δύο φορές την ημέρα για έξι εβδομάδες. Η θετική επίδραση του χυμού κρεμμυδιού αποδίδεται στις θειούχες ενώσεις που περιέχει, οι οποίες αυξάνουν τη ροή αίματος, προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου και δρουν ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις. Εφαρμόστε το χυμό του κρεμμυδιού στις ρίζες των μαλλιών, αφήστε τον να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά με (άφθονο) σαμπουάν.


5. Έλαιο δεντρολίβανου

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου έχει αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας, της ξηροδερμίας και των λοιμώξεων, παραμέτρων που συμβάλλουν στην τριχόπτωση. Όταν δε εφαρμόζεται απευθείας στην επιδερμίδα του κρανίου, μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη στην επιθεώρηση «Journal of Biotechnology», το έλαιο του δεντρολίβανου επιδρά θετικά στον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας χάρη στις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.


Πηγή: onmed.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια