Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόσα χρήματα να διαθέσει πια ο Αστυνομικός από το πενιχρό του εισόδημα; - Κείμενο αστυνομικού


Το ζήτημα του εξοπλισμού με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο θίγει αστυνομικός στο κείμενο που έστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Καλησπέρα,  θα ήθελα  να εκφράσω το θυμό  και την απόγνωση όσων υπηρετούν   στην επαρχία  και κάθε  χρονο επανδρωνουν τις λεγόμενες  διμοιρίες   υποστήριξης  που συγκροτούνται σε καθε Αστυνομικη διεύθυνση  σε καθε Νομο  της Χωρας. Κατ αρχήν οι περισσοτεροι συνάδελφοι πλέον  ξεπερνούν τα  σαράντα.  Αυτες οι ηλικίες  ειναι απαγορευτικές για δυνάμεις  καταστολής   και δεν συναντιούνται πουθενά  στον κόσμο  . Ενα μεγάλο  προβλημα ειναι τα  δημόσια  υλικά  που χορηγούνται. Ακατάλληλα κράνη  και μάσκες  .

Τα κράνη   είναι  τόσο  παλιά  που οταν κατεβαίνει η καληπτρα  απο τις γρατσουνιές  ειναι σχεδον αδύνατο  να δεις,  πόσο  μάλλον  το βράδυ  . Οι μάσκες  ειναι  παλιού  τύπου,  για να τις φορέσεις  πρεπει να βγάλεις το κράνος ( κατι  πολυ επικινδυνο εν μεσω επεισοδίων) , τα φίλτρα  δεν εχουν αντικατασταθεί   ποτε,  εχουν λήξει και είναι  επικινδυνα για την υγεία. Αναφέρομαι στα  υλικά  γιατί και οι επικαλαμιδες είναι  χαλασμένες και τα κλιψακια τους  εχουν χαλάσει με συνέπεια  να δυσχαιρενουν τη χρήση  τους.  Τα μπουφάν  τυπου φλάϊ ειναι ακατάλληλα γιατί ειναι απο νάυλον και υαλοβάμβακα ( ότι  πρέπει  για τις μολότωφ.....  ) , οι στολές δεν ειναι αντιπυρικής φύσεως. 

Πολλοι συνάδελφοι,  αναγκάζονται πλέον να προμηθεύονται όλα τα παραπάνω  από  το εμπόριο  γιατί εξαιτίας  της ακαταλληλοτητας κινδυνεύουν  άμεσα.  

Ελεος πόσα  χρήματα  να διαθέσει ποια ο Αστυνομικός από  το πενιχρό  του  εισόδημα.  Αγοράζουμε στολές,  μπουφάν,  παπούτσια,  άρβυλα  , όπλα  ,  εξοπλισμό ( ζώνη,  χειροπέδες,  γκλομπς),  τι άλλο έμεινε ποιά. ????? Η  Πολιτεία  ν αναλάβει αυτο το κόστος  αν θελει να εχει Αστυνομικούς   αξιοπρεπείς,  με υψηλό ηθικό,  επαγγελματίες.  Τέλος  ένα μεγάλο  θέμα   ειναι η απασχόληση των διμοιριων  άσκοπα,  αμέτρητες  ώρες,  σε μακρινά  ταξίδια  σε γειτονικούς και οχι μόνο Νομούς για ενίσχυση  .

 Ποσες φορές  οι  αστυνομικοί ήταν περισσότεροι  από  τους πολίτες  σε γεγονότα που με τιποτα  δεν δικαιολογούν τέτοια συγκέντρωση δυνάμεων . Ευχομαι μεσω εσάς  τους δημοσιογράφους να εισακουστούν  τα γεγονότα και η Ηγεσία,  πολιτική και  φυσική να δώσει  λύση  στα προβλήματα  που περιέγραψα.

 

  Σας ευχαριστώ   πολύ  .


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια