Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μιχάλης Λώλης: "Βαρέθηκα, κουράστηκα, αηδίασα" - Υπέβαλε αίτημα μετάθεσης

Απογοήτευση και αηδία φαίνεται ότι είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν και καταβάλουν τον υπαστυνόμο Μιχάλη Λώλη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr υπέβαλε
αίτημα μετάθεσης για εκτός Αττικής υπηρεσία.

Αιτία; Η αντιμετώπιση που τυγχάνει και κυρίως τα σχόλια από συναδέλφους του, καθώς επίσης και όλη η σπέκουλα που γίνεται γύρω από το όνομα του κάθε φορά που η επικαιρότητα ή κάποια προσωπική θέση σκυλεύεται από ετερόκλητους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον έχει αναγάγει σε συμβολικό πρόσωπο της κοινωνικής πολιτικής του στα και από τα σώματα ασφαλείας.

Πάγια θέση του bloko.gr ήταν και παραμένει - ανεξαρτήτως ορισμένων υπερφίαλων ή υπερβολικών υπερβάσεων- ότι ο κ. Λώλης δίνει έναν σκληρό αγώνα αποδοχής από την αστυνομία του σεβασμού στις προσωπικές επιλογές και διάρρηξης των όποιων ταμπού ή προκαταλήψεων. Αναπόφευκτα, στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε και συνεχίζει ένα μοναχικό (;) αγώνα άρσης αυτών καθεαυτών των προκαταλήψεων και η πίεσω που του προκαλεί, επίσης αναπόφευκτα τον οδηγεί σε εσφαλμένες κάποιες φορές διατυπώσεις. Όμως, το ζήτημα είναι και παραμένει η αποδοχή και η σεβασμός της όποιας εννοούμενης ή υπονοούμενης διαφορετικότητας κάτι που προάγει την ανθρωπιστική και εν τέλει τη δημοκρατική θεώρηση της πραγματικότητας. Απλώς θυμίζουμε, πως για όλα τα ταμπού ή η πουριτανικού χαρακτήρα αντιδράσεις καθώς βέβαια και οι αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώθηκαν, ήρθε κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου για να σβήσουν και να ξεχαστούν, αν και απαιτήθηκε να ισοπεδωθούν ψυχικά, ενίοτε και βιολογικά οι πρωτοπόρες φωνές.

Ο κ. Λώλης αιτήθηκε μετάθεσης - λάθος κατά την άποψη μας- κατακυριευμένος από τα συναισθήματα που εξέφρασε προς τους ανωτέρους του, όμως το αίτημα -ευτυχώς κατά την άποψη μας- απορρίφθηκε, καθώς θεωρείται απαραίτητη η παρουσία του στη ρατσιστική βία με δεδομένο, πρώτον η διασύνδεση του με σχετικούς κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις που μάχονται το ρατσισμό και τις κάθε είδους φοβίες, αφετέρου τα υψηλά ποσοστά εξιχνίασης εξ αυτού του λόγου υποθέσεων και καταγγελιών που καταλήγουν στην αρμόδια υπηρεσία της ασφάλειας Αττικής.


του Γιώργου Καραϊβάζ



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια