Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

‘’Αύξηση μεταναστευτικών ροών-Ενίσχυση με προσωπικό’’

Της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας
 

      Με διαταγή που εκδόθηκε την 25-09-2018 από το Α.Ε.Α  διατάσσονται οι Αστυνομικοί που επιχειρούν στην «ΑΣΠΙΔΑ» χωρίς δαπάνες δημοσίου και έχουν οργανική θέση σε μάχιμες υπηρεσίες (ΥΜΕΤ/ΥΑΤ/Άμεση Δράση)  να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση.

      Θα πρέπει να τονιστεί ότι το τελευταίο δίμηνο οι μεταναστευτικές ροές παρουσιάζουν αύξηση 1000% σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία ενώ οι συλλήψεις διακινητών το τελευταίο δίμηνο είναι περισσότερες από όσες υπήρχαν την τελευταία διετία.

      Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και ενώ αναμενόταν να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση με νέα μέτρα ενίσχυσης με προσωπικό της Δ.Α Ορεστιάδας προς επίλυση των ανακύπτοντων προβλημάτων, προς έκπληξη όλων έγινε ακριβώς το αντίθετο.

      Κυρία Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ

      Η Ένωσή μας κατανοεί ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αστυνόμευσης στην Αθήνα και ότι για την αντιμετώπισή της απαιτείται μεγάλος αριθμός δυνάμεων και συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός, όμως με προσωρινά αντίμετρα δεν αντιμετωπίζεται ούτε η αστυνόμευση ούτε η παράνομη μετανάστευση, απαιτούνται γενναίες και δυναμικές αποφάσεις οι οποίες θα δώσουν μόνιμες λύσεις.

      Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της εισόδου παράνομων μεταναστών προς την ενδοχώρα, το οποίο θα έχει άμεσες επιπτώσεις σε πολλούς τομείς όπως, αύξηση του πληθυσμού των μεταναστών στα κέντρα κράτησης, αύξηση του προσωπικού που απασχολείται στα κέντρα κράτησης, υποδοχής και ταυτοποίησης αλλά και των ωρών εργασίας, αύξηση του κόστους στο εθνικό σύστημα υγείας το οποίο αφαιρείται από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου και φυσικά αύξηση της εγκληματικότητας.

      Τέλος θα πρέπει να αξιολογηθεί και το γεγονός ότι η Δ.Α Ορεστιάδας έχει 60 κενές οργανικές θέσεις, έχει 65 Αστυνομικούς αποσπασμένους εκτός Δ.Α Ορεστιάδας και διαθέτει, εκτός των Τμημάτων (Τάξης, Τροχαίας, Ασφάλειας και Συνοριακής Φύλαξης) ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α, Κ.Υ.Τ ,τρία ενεργά μεθοριακά σημεία διαβατηριακού ελέγχου, κοινό κέντρο επαφής στο Καπετάν Αντρέεβο Βουλγαρίας, τα οποία επανδρώνονται με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό, με ανθρώπινο δυναμικό εντός Δ.Α Ορεστιάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

      Παράλληλα δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι η Διεύθυνσή μας είναι από τις από λίγες με τόσες πολλές κενές οργανικές θέσεις, δέχεται μαζί με τα νησιά μας τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές και αναλογικά ενισχύεται με πολύ μικρό αριθμό Αστυνομικών.

      Κυρία Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ

      Παρακαλούμε όπως δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Δ.Α Ορεστιάδας εκδίδοντας νέα διαταγή προς ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσής μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η είσοδος παράνομων μεταναστών και να θωρακιστούν  τα σύνορα της Ελλάδος και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, το οποίο θα έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς.

. 

 

Προς:

1)Π.Ο.ΑΣ.Υ

2) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κυρία ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Όλγα(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κύριο ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ  

    Αριστείδη(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

4)Βουλευτές Έβρου

5)Μ.Μ.Ε

6)Μέλη μας

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια