Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κολικός σε ενήλικες: Γιατί εμφανίζεται και τι πρέπει να κάνετε;


Αν νομίζετε ότι οι κολικοί εμφανίζονται μόνο στα βρέφη, κάνετε λάθος, καθώς δύνανται να εμφανιστούν και στους ενήλικες.

Ο κολικός είναι μία επίπονη κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα της ζωής των πασχόντων. Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μέχρι και την ύπαρξη πετρών στα νεφρά.

Αιτίες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Mayo Clinic, ο κοιλιακός πόνος θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποιου τύπου τροφική δυσανεξία ή στην αλλεργία σε γαλακτοκομικά προϊόντα ή τη σόγια. Ο κολικός μπορεί επίσης να οφείλεται σε πέτρες στα νεφρά ή στο σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου ή ακόμη και στο άγχος.

Πρόληψη

Η πρόληψη και η λύση για το κολικό κοιλιακό άλγος εξαρτάται πάντα από την αιτία που το έχει προκαλέσει. Εάν τα συμπτώματα δεν είναι άμεσα θεραπεύσιμα, ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Αν η αιτία είναι κάποια δυσανεξία, τότε θα πρέπει οι ασθενείς να αποφεύγουν τις τροφές που προκαλούν πόνο.

Στην περίπτωση που ο θεράπων γιατρός υποψιάζεται ότι έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, θα ζητήσει εξέταση αίματος προκειμένου να αποκλείσει άλλες παθήσεις που μπορεί να προκαλούν τον κολικό πόνο, όπως η αναιμία, η κοιλιοκάκη, διάφορες λοιμώξεις κολίτιδα.


Πηγή: healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια