Λιμενικό: Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Οκτώ άτομα, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 35, 37, 43 και 49 ετών και τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 25, 40, 64 και 67 ετών αντίστοιχα, μέλη κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκαν και
συνελήφθησαν την Πέμπτη, στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και του Πειραιά, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και προκαθορισμένους ρόλους για κάθε έναν εκ των συλληφθέντων και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες προμηθευόταν από χώρες του εξωτερικού και τις διέθετε στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Καβάλα αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σε νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και σε σωματικές έρευνες, που διεξήχθησαν στους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
– ακατέργαστη κάνναβη βάρους 401,2gr
– κοκαΐνη βάρους 0,5gr
– ναρκωτική ουσία MDMA βάρους 17,1gr
– ένα περίστροφο
– 52 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
– τα χρηματικά ποσά των α) 76.845,00 ευρώ β) 70,00 λιρών Αγγλίας γ) 2.000.121 λιρών Τουρκίας παλαιάς κοπής
– 36 συσκευές κινητών τηλεφώνων
– 5 συσκευές tablet
– εννέα κάρτες sim
– τέσσερα usb sticks
– μία φωτογραφική μηχανή
– ένα σημειωματάριο
– δύο τρίφτες κάνναβης
– ένας ναργιλές και μία πίπα για χρήση ναρκωτικών ουσιών
– μία ζυγαριά ακριβείας
– είκοσι οκτώ χάπια xanax
– εκατόν είκοσι χάπια hipnosedon
– έξι micro sd κάρτες
– δύο τροποποιημένα πλαστικά μπουκάλια, στα οποία είχε γίνει χρήση κοκαΐνης
– πλήθος μικρών πλαστικών συσκευασιών
Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης τρία Ι.Χ. οχήματα και ένα ταξί ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

_