Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είστε έγκυος; Έξι υγιεινές επιλογές για εσάς



Στην εγκυμοσύνη η επιθυμία για φαγητό, για γλυκά, αλλά και για junk foods, είναι μεγάλη.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, όλες οι έγκυες προσπαθούν, όσο μπορούν, να τρώνε υγιεινά.

Για κάποιες γυναίκες το να ακολουθούν ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής είναι εύκολο, άλλες δυσκολεύονται και υπάρχουν και εκείνες που βλέπουν την εγκυμοσύνη ως μία καλή ευκαιρία για να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Και να τις ακολουθήσουν και μετά τον ερχομό του μωρού.

Σε κάθε περίπτωση, η εγκυμοσύνη είναι η μοναδική φορά, κατά την οποία οι διατροφικές συνήθειες της γυναίκας επηρεάζουν άμεσα ένα άλλο πρόσωπο, το μωρό που κουβαλάνε. Σχετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία του παιδιού. Παράλληλα, η σωστή διατροφή βοηθάει τη μητέρα να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη και έναν ευκολότερο τοκετό. Γι’ αυτό και πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται ο οργανισμός.

Οι τροφές είναι οι εξής:
  1. Μπανάνες: Είναι πλούσιες σε κάλιο και η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση της κόπωσης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι επίσης καλές για το στομάχι όταν αισθάνεσθε ναυτία.
  2. Πορτοκάλια: Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και βιταμίνης C. Μάλιστα, η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική στην εγκυμοσύνη, αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  3. Άπαχο κρέας: Είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης, ενώ σας δίνει το σίδηρο που χρειάζεστε σε μορφή που απορροφάται εύκολα από το σώμα.
  4. Αβγά: Είναι η καλύτερη πηγή θρεπτικών ουσιών και πρωτεϊνών. Μάλιστα, στις αρχές της εγκυμοσύνης τα αβγά λόγω των πρωτεϊνών, βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ περιορίζουν τις πρωινές ναυτίες.
  5. Φυλλώδη λαχανικά: Τα πράσινα λαχανικά είναι το πιο ευεργετικό φαγητό στη γη, καθώς είναι γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Μαγειρέψτε σπανάκι ή άλλα πράσινα λαχανικά, που έχουν υψηλά επίπεδα σιδήρου, φυλλικού οξέος και ασβεστίου.
  6. Τυρί: Τα μαλακά τυριά αποκλείονται, αλλά ποικιλίες όπως το τσένταρ και η μοτσαρέλα μπορούν να σας βοηθήσουν αρκετά να συμπληρώσετε τις ανάγκες σας σε ασβέστιο.


Πηγή: mothersblog.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια