Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Μήπως σκοπός της παιδείας είναι να διαλύσει τα απόλυτα ιδανικά του μελλοντικού Έλληνα πολίτη;''


Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr
Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί ένστολοι και μη, σας παραθέτω τα παράπονα μου σχετικά με το ανέκαθεν εθνικό ζήτημα που ταλανίζει την χώρα μας και αποτελεί αίτιο και ρίζα όλων των υπολοίπων.

 Ως μαθητής της Β' Λυκείου εκ μέρος όλων των συμμαθητών μου έχω να κατακρίνω δημοσίως την απαράδεκτη διαπαιδαγώγηση μας με απώτερο σκοπό τον ανθελληνισμό. Συγκεκριμένα υπήρξε προσφάτως αναφορά στο θέμα της γένεσης του κόσμου με βάση τα λεγόμενα της επιστήμης και του θρησκεύματος μας στο μάθημα της Βιολογίας γεγονός που μας εξέπληξε καθώς το θέμα τέθηκε με εξαιρετική έμφαση από τον καθηγητή χωρίς καμία αναφορά του στην σχολική μας ύλη. Υπήρξε έντονη στοχοποίηση απέναντι στους υποστηρικτές της ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας καθώς και διαπόμπευση από τον ίδιο τον καθηγητή.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως όποιος οπαδός της συγκεκριμένης θρησκείας είναι νοητικά διαταραγμένος. Το μάθημα των θρησκευτικών δε είναι ανύπαρκτο καθώς στην καθηγήτρια μας διακρίνουμε πολλά περιθώρια ως προς την αποφυγή του. Προσφάτως στο μάθημα της ιστορίας ασχοληθήκαμε με την αναλυτική ανάγνωση του Κορανίου και διακρίναμε την συχνή αποφυγή κεφαλαίων σχετικά με εξελληνισμό λαών και σφαγές Ελλήνων καθώς και ότι σχετίζεται εις βάθος με τον Ελληνισμό.

 Υπήρξαν παράπονα σχετικά με την αντικατάσταση των Λατινικών με την Κοινωνιολογία και η αντίδραση των καθηγητών δεν ήταν άλλη από την στοχοποίηση τους ως παιδιά ''κακών'' οικογενειών που αντιπροσωπεύουν γνώμες και συμφέροντα άλλων.

 Αυτά ήταν μερικά από τα πολλά συμβάντα που με έκαναν να αναρωτηθώ μήπως σκοπός της παιδείας είναι να διαλύσει τα απόλυτα ιδανικά του μελλοντικού Έλληνα πολίτη και ερωτώ. Τι μέλλον έχουμε χωρίς αυτά τα ιδανικά ως Έλληνες πολίτες;


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια