Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεργασία μεταξύ ΠΟΑΣΥ και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για κοινές κοινωνικές δράσεις

Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε χθες στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής ο Πρόεδρος της
Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Αντιπρόεδρος Μελετών - Επιμόρφωσης Αστυνομικών και Ειδικός Γραμματέας κ. Σταύρος ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ, ο  Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας κ. Ανάργυρος ΔΙΧΤΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος ΕΥΘΥΜΙΟΥ και η Ταμίας – Ειδική Γραμματέας του Σωματείου κα Ευαγγελία ΒΟΥΤΣΕΛΑ.
 
Στον Αρχιεπίσκοπο, κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συνομιλίας μας, αναφέραμε ειδικότερα τις πρωτοβουλίες συνδικαλιστικού περιεχομένου που αναπτύσσει η Ομοσπονδία μας και σταθήκαμε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πολλές φορές είμαστε αρωγός και στα προσωπικά - οικογενειακά προβλήματα των συναδέλφων μας. Στο πλαίσιο αυτό, και με τον προσήκοντα σεβασμό, απευθυνόμαστε στον Ηγέτη της Ελληνικής Εκκλησίας για να μοιραστούμε μαζί του τον προβληματισμό και τις ανησυχίες μας όσον αφορά στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τόσο στο θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στην αστυνομική οικογένεια, γενικότερα. Θεωρώντας δε ανεκτίμητη τη συμβολή της Εκκλησίας στη στήριξη των συμπολιτών μας, ιδίως όσων έχουν πληγεί απ’ την κρίση, θέσαμε υπόψη του και τις δικές μας πρωτοβουλίες και ζητήσαμε να υπάρξει συνεργασία προς αυτήν την κατεύθυνση, εξετάζοντας ζητήματα όπως η φιλοξενία τέκνων αστυνομικών στις δομές της Ελληνικής Εκκλησίας (παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις κ.λπ.). Επίσης, τον παρακαλέσαμε να χοροστατήσει σε ειδική λειτουργία που θα προγραμματίσουμε προσεχώςυπέρ των Πεσόντων στο Καθήκον Αστυνομικών, πρόταση που αποδέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση.
Ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, μας ευχαρίστησε για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι αστυνομικοί, ώστε, στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας, να αγωνίζονται με όλες τις δυνάμεις τους σε κάθε εμπόδιο της ζωής και της υπηρεσίας, βοηθώντας ποικιλοτρόπως από τη μία στην προάσπιση και την προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων τους και από την άλλη στηδιαφύλαξη του αγαθού της ασφάλειας του πολίτη ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.
Επίσης, για την υλοποίηση των προαναφερόμενων δράσεων, ο Πρόεδρος και τα λοιπά στελέχη της Ομοσπονδίας, κατόπιν προτάσεως του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου, συμφώνησαν από κοινού σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιηθεί σε πρώτη φάση ένα Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για κοινές κοινωνικές δράσεις με την παροχή κάθε δυνατής ηθικής και υλικής βοήθειας προς τις λιγότερo ευνοημένες κοινωνικές ομάδες που εξακολουθούν να βιώνουν την κρίση στη χώρα μας.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε κάθε επαγγελματική και προσωπική επιτυχία στον καθένα ξεχωριστά, ενώ από την πλευρά μας, αφού τον ευχαριστήσαμε για την συνάντησή μας, του προσφέραμε αναμνηστική πλακέτα.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια