Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αθέμιτες παρεμβάσεις στην έρευνα για το Μάτι καταγγέλλει η ΝΔ

Αδιανόητη χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την είδηση ότι παγώνει η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.



Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου φέρει ακέραιη την ευθύνη γι αυτήν την εξέλιξη, επισημαίνοντας πως η εντολή της συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τη ΝΔ είναι πέρα από κάθε νομική λογική, μια κατεπείγουσα ποινική έρευνα να διακόπτεται για να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου και αυτό γιατί σύμφωνα με τη ΝΔ όχι μόνον διότι ουδείς γνωρίζει πότε ο διοικητικός αυτός έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

«Είναι δε, πέρα από κάθε νομική λογική, μια κατεπείγουσα ποινική έρευνα να διακόπτεται για να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου» προσθέτει η ΝΔ, συμπληρώνοντας πως «όχι μόνον διότι ουδείς γνωρίζει πότε ο διοικητικός αυτός έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης».

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία καλεί τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνά της, χωρίς παρεμβάσεις που δημιουργούν βαριές σκιές για τους σκοπούς και τα κίνητρά τους. «Πόσο μάλλον όταν ο διοικητικός έλεγχος γίνεται από την κ. Μαρία Παπασπύρου οι στενές σχέσεις της οποίας με το Μέγαρο Μαξίμου είναι αυταπόδεικτες» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια