Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόσο αλάτι πρέπει να τρως κάθε μέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς;


Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού συνδέεται στενά με την αύξηση κινδύνου εμφάνισης υπέρτασης, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Καθημερινά λοιπόν πρέπει να τρως λιγότερο από 2,3 γραμμάρια αλατιού, ενώ ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 3,4 γραμμάρια την ημέρα πράγμα που σίγουρα ανταποκρίνεται και στα ελληνικά δεδομένα.

Αν είσαι από αυτούς που τρώνε πολύ fast food και επεξεργασμένες τροφές, τότε σίγουρα καταναλώνεις πολύ αλάτι. Για να το περιορίσεις άρχισε να μαγειρεύεις στο σπίτι σου.

Τι μπορεί να σου συμβεί όμως αν τρως πολύ αλάτι;

Πέρα από το ότι θα αισθάνεσαι πρησμένος, το αλάτι μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στη γενικότερη υγεία σου. Λόγω του ότι με το αλάτι το σώμα σου κάνει κατακράτηση νερού, αυξάνεται η πίεση του αίματός σου πράγμα που «κουράζει» τα νεφρά και την καρδιά σου. Η υψηλή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα.

Κόβοντας το πολύ αλάτι κάνεις λοιπόν καλό στην υγεία σου και ιδίως στην καρδιά και τα νεφρά σου. Επιπλέον, όμως, μπορεί να κάνεις καλό και γενικότερα στο σώμα σου. Θα διαπιστώσεις ότι δεν θα αισθάνεσαι φουσκωμένος και θα έχεις πιο επίπεδη κοιλιά και πιο λεπτή μέση.


Πηγή: keepup.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια