Οι διαφορετικές χρήσεις της οδοντόκρεμας! Πού μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε;


Θέλεις να διατηρείς τα ρούχα και τα παπούτσια σου καθαρά και με απαλή υφή, αλλά υπάρχουν κάποιοι λεκέδες που επιμένουν να μη φεύγουν ό,τι και να κάνουμε.

Μην στεναχωριέστε, γιατί πάντα υπάρχει τρόπος!

Υπάρχει ένα «μαγικό» υλικό που μπορεί να κάνει τα ρούχα μας και άλλα πράγματα να λάμπουν σαν καινούρια. Αυτό το υλικό το έχουμε όλοι στο μπάνιο μας και δεν είναι άλλο από την οδοντόκρεμα.

Εκτός από το να κάνει τα δόντια μας πιο λευκά και αστραφτερά, η οδοντόκρεμα έχει και άλλες χρήσεις πιο οικιακές.

Δες τι μπορείς να κάνεις με λίγη οδοντόκρεμα:
  1. Καθάρισε τη σόλα των sneakers σου: Πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη οδοντόκρεμα και τρίψε τις άκρες ώστε να γίνουν πάλι λευκές και να δείχνουν σαν καινούριες.
  2. Βγάλε τη βρωμιά από το σίδερο: Βάλε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί και τρίψε τις σιδερένιες επιφάνειες. Σκούπισε με ένα άλλο, βρεγμένο πανί και άστο να στεγνώσει. Θα λάμψει!
  3. Αφαίρεσε λεκέδες από τα ρούχα: Βγάλε τους λεκέδες από κραγιόν, μελάνι ή στάμπες από το γκαζόν. Κάλυψε το λεκέ με οδοντόκρεμα, τρίψε δυνατά, ξέπλυνε με ζεστό νερό και βάλε το ρούχο στο πλυντήριο όπως συνηθίζεις.
  4. Αφαίρεσε λεκέδες από κρασί από τα τραπεζομάντιλα: Άλειψε με οδοντόκρεμα το λεκέ και άφησέ τον να κάτσει μέχρι να το πλύνεις στο πλυντήριο.
  5. Βγάλε τις πιτσιλιές από μελάνι: Βάλε λίγη οδοντόκρεμα, τρίψε το σημείο και ξέπλυνέ το.
  6. Κάνε τα κοσμήματά σου να λάμπουν: Χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας για να τρίψεις τα κοσμήματά σου ώστε να γυαλίζουν σαν καινούρια. Αφαίρεσε μετά την οδοντόκρεμα που έμεινε και μπορείς να τα φορέσεις.
  7. Αφαίρεσε την κολλημένη τσίχλα από τα ρούχα: Πασάλειψε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στην τσίχλα και κάντο πιο επίπεδο με ένα χάρακα. Μόλις στεγνώσει η οδοντόκρεμα, η τσίχλα θα αφαιρεθεί πιο εύκολα.
  8. Γυάλισε τα λερωμένα και σκονισμένα παπούτσια: Βάλε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψε με ένα μαλακό πανί. Θα γίνουν σαν καινούρια.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πας σούπερ μάρκετ, θυμήσου να πάρεις οδοντόκρεμα και για το καθάρισμα των δύσκολων λεκέδων.


Πηγή: bovary.gr
_