Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένα δελτίο "ξεγύμνωσε" τις ευθύνες της πυροσβεστικής και τη τυμβωρυχία των κυβερνητικών για την τραγωδία στο Μάτι- Γιατί απέσυραν το δεύτερο ελικόπτερο;


Σπέκουλα και προπαγάνδα
Το bloko.gr έχει προ καιρού αποκαλύψει ότι τόσο από την έρευνα του κ. Ανδριανού Γκουρμπάτση, όσο όμως και κυρίως από την έρευνα που πραγματοποίησε ο ειδικός πραγματογνώμονας που
όρισε ο εισαγγελέας Ηλίας Ζαγοραίος, προέκυπταν συγκλονιστικά στοιχεία αλλοίωσης των χρονολογικών και ου μη μόνο δεδομένων που παρουσιάστηκαν επίσημα και ανεπίσημα τόσο από την ηγεσία της πυροσβεστικής, όσο και από την κυβερνητική προπαγάνδα.

Κι όλα αυτά, σαν σύγχρονοι τυμβωρύχοι πάνω από τις σορούς 100 νεκρών. Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι προέκυψαν και διασταυρώθηκαν οι χρονολογικές αλχημείες όχι μόνο από το καταγραφικό σε συνδυασμό με τα στοιχεία που δόθηκαν από την πυροσβεστική, αλλά αυτό που κυριολεκτικά "καίει" τη τότε ηγεσία και τον εμπλεκόμενο κυβερνητικό μηχανισμό διαχείρισης της τραγωδίας και μετέπειτα προπαγανδιστικής μανιπουλάτσιας, είναι το δελτίο εντολών της υπηρεσίας εναερίων μέσων.

Σε αυτό υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές και καταγραφές με συχνότητα σχεδόν δευτερολέπτου για το πότε ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι και από ποιον για την ώρα έναρξης, την κατεύθυνση της φωτιάς και την απειλή κινδύνου. Και αυτές οι καταγραφές δεν συμφωνούν πουθενά με εκείνες παρείχαν στις δικαστικές αρχές οι υπηρεσίες του σώματος. Σχεδόν στο σύνολο τους αλλοιωμένα. Από την ώρα έναρξης, μέχρι τους χρόνους πρώτης και μεταγενέστερης επέμβασης. Στοιχεία που επικαλέστηκαν και οι κυβερνητικοί. Αν δεν τα κατασκεύασαν.

Στα ίδια έγγραφα αποκαλύπτεται και μία ακόμη τραγική "λεπτομέρεια". Άγνωστο γιατί, ενώ ένα δεύτερο Σινούκ απογειώθηκε από την Ελευσίνα για να συνδράμει το αρχικό που επιχειρούσε στο Μάτι, αποδεικνύεται ότι ανακάλεσαν την εντολή, χωρίς μάλιστα καμία εξήγηση. Θυμίζουμε πως τα αεροπλάνα και λόγο καιρικών συνθηκών, αλλά και να ήθελαν εξαιτίας των τεχνικών βλαβών, από τα 7 που είχαν ξεκινήσει να επιχειρούν εκείνη την ημέρα, ήταν διαθέσιμα μόνο τα δύο.

Άλλη μία αλχημεία πάνω στην οποία μάλιστα έγινε εκτεταμένη επίκληση την ημέρα του επικοινωνιακού φιάσκο στην Κατεχάκη στην προσπάθεια να παρουσιαστεί ως οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, ήταν ο χάρτης που παρουσιάστηκε με την καταγραφή πάνω των 10 εναύσεων (εστιών) πάνω στην πορεία της φωτιάς, για τις οποίες υποστηρίχτηκαν πως ήταν νέες, αλλά αποδεικνύεται ότι ήταν ... απλώς φλεγόμενα κουκουνάρια, που όπως συνηθίζεται εκτοξεύονται και παρασύρονται από τα υψηλά θερμικά φορτία, ανοίγοντας το δρόμο της φωτιάς.



του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια