Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Ξενοφών” και “Ζορμπάς” μαστιγώνουν την χώρα

Την ώρα που η κακοκαιρία "Ξενοφών" σαρώνει την χώρα με βασικό χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες,

ένας μεσογειακός κυκλώνας με το όνομα «Ζορμπάς», ενσκήπτει στην χώρα.

Το κέντρο του μεσογειακού κυκλώνα αναμένεται να φθάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 15:00-18:00 του Σαββάτου, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα.

Η κίνηση του κυκλώνα αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα
Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και επικίνδυνα και θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο που είναι σε ισχύ από την χθες.

πηγή: ant1news.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια