Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άρωμα Αλληλεγγύης στις εκλογές της Π.Ο.ΑΞΙ.Α - Της Σοφίας Βαγενά (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γνώμονα την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό και έχοντας αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία από την προσπάθεια για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών και ιδίως των γυναικών
αστυνομικών, έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να αναπτύξω την προσπάθεια αυτή για το σύνολο των αστυνομικών. Για αυτό κατέρχομαι ως υποψήφια της Α.ΚΙ.Δ.Α στις εκλογές 07 και 08 Οκτωβρίου και ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας αλλά και με τις προτάσεις σας για μία καλύτερη αστυνομία.

 

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες κοινωνικές δράσεις, όπως επισκέψεις σε κέντρα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών και κέντρα προσφύγων, ομιλίες για τις διαστάσεις της έμφυλης βίας στην εποχή μας αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούν στην κατάργηση του στρατωνισμού στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, την κατάργηση του προνομίου για την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, βελτιώθηκε το Π.Δ. των μεταθέσεων, αυξήθηκαν οι περιπτώσεις χορήγησης αδειών,  ρυθμίστηκαν με διαφάνεια οι αμοιβαίες μεταθέσεις κτλ.

 

Το ασταθές εργασιακό περιβάλλον και η μη εφαρμογή προγραμματισμού του ωραρίου εργασίας, η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, η μη πρόβλεψη χορήγησης ειδικών αδειών ασθένειας τέκνου αλλά και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής, έχουν τραγικές επιπτώσεις τόσο στην προσωπική όσο και οικογενειακή ζωή του αστυνομικού, δημιουργώντας υψηλά επίπεδα άγχους και κακή ψυχολογία.

 

Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΛ.ΑΣ πρέπει να δείξει την πρέπουσα ωριμότητα, να συναισθανθεί την κρισιμότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα και να το δείξει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των αστυνομικών χωρίς  να εξυπηρετεί οποιαδήποτε κομματική, μικροπολιτική ή μικροσυνδικαλιστική σκοπιμότητα.

 

Οι συνάδελφοί μας έχουν και κρίση και γνώση των προβλημάτων ενώ το γεγονός ότι δεν ακολουθούν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι η κραυγαλέα απόδειξη της αποτυχίας των ηγεσιών του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

 

Αυτός όμως δεν είναι και ο ρόλος του συνδικαλισμού: να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού στην εξεύρεση λύσεων; Ας απαντήσουν οι συνάδελφοί μας με την ψήφο τους.

 

Βαγενά Σοφία

Υποψία με το ψηφοδέλτιο

Α.ΚΙ.Δ.Α (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ)


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια