Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βασίλης Βράντζας: Συνεχίζουμε ενωτικά, δυναμικά και αποφασιστικά


Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,


Την Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στα γραφεία της ΠΟΑΞΙΑ επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 ( πρώην Σχολή Αξιωματικών ) η Ένωση Αξιωματικών Αττικής διενεργεί εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, αντιπροσώπων στην ΠΟΑΞΙΑ, εξελεγκτικής επιτροπής και εκπροσώπων στα συμβούλια μεταθέσεων της ΓΑΔΑ.

Είναι γνωστό ότι γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα στη Χώρα μας, κυρίως μετά τη χρεοκοπία, έχει απαξιωθεί στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, που θεωρούν ότι με τις επιλογές του ( κομματισμός, αριβισμός, εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων κτλ ) συνέβαλλε σε αυτή.

Γεγονός όμως είναι ότι το συνδικαλιστικό κίνημά μας, προσπάθησε και κατάφερε εν πολλοίς να μείνει μακριά από τις προαναφερόμενες παθογένειες. Δώσαμε τους αγώνες ενωμένοι όλοι οι συνάδελφοι, με επιτυχίες αλλά και με αποτυχίες, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των συναδέλφων, αλλά και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου που υπηρετούμε.

Η Ένωση Αξιωματικών Αττικής την παρελθούσα τριετία ήταν παρούσα παντού, δίνοντας αγώνες στους δρόμους, στα δικαστήρια, στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Βρεθήκαμε στη πρώτη γραμμή προάσπισης των διεκδικήσεων και δικαιωμάτων του κλάδου μας. Πολλές μάχες κερδήθηκαν, άλλες ‘’χάθηκαν’’, κανένας αγώνας όμως δεν πάει χαμένος, παρά μόνο αυτός που δεν δόθηκε. Εκτός αυτών βρεθήκαμε δίπλα στο συνάδελφο και στις αγωνίες του προσωπικές και υπηρεσιακές. Παρείχαμε νομική υποστήριξη σε όλες τις ποινικές υποθέσεις που απασχόλησαν αυτούς κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας και κατηγορήθηκαν αδίκως ή για αδικήματα που διαπράξανε εξ αμελείας.  Τον στηρίξαμε νομικά για την αποκατάσταση του από άδικες μεταθέσεις. Πέραν αυτών διοργανώσαμε για τα μέλη και τις οικογένειες τους σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετείχαν και ψυχαγωγήθηκαν πάρα πολλοί συνάδελφοι με τα παιδιά τους.

Η Ένωση μας πιστή στις αρχές και στις αξίες της, ως δύναμη ευθύνης και μεταρρύθμισης, συμμετείχε με προτάσεις της σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν τον Οργανισμό της Αστυνομίας ( αναδιάρθρωση - αναδιάταξη υπηρεσιών, καταπολέμηση εγκληματικότητας, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση κτλ.), προτάσεις που κινούνται στα πλαίσια εξορθολογισμού και του γενικότερου υπηρεσιακού συμφέροντος , μακριά από λαϊκισμούς και μαξιμαλιστικές κορώνες. Πολλές από αυτές υιοθετήθηκαν, όπως η περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των δοκίμων αστυφυλάκων και υπαστυνόμων και η ακαδημαϊκή φοίτηση των δοκίμων αξιωματικών από το δεύτερο έτος, άλλες όχι, κυρίως στα θέματα της αναδιάρθρωσης – αναδιάταξης υπηρεσιών, όπου το επιχειρούμενο βήμα ήταν ανεπαρκές για τις ανάγκες της σύγχρονης αστυνόμευσης.

Τον τελικό απολογισμό, όμως θα τον κάνετε Εσείς. Είστε οι μοναδικοί κριτές και η κρίση σας δεν έχει να κάνει μόνο με τη συμμετοχή σας στις εκλογές, αλλά κυρίως με την κρίση όλων μας, στη δύσκολη προσωπική και υπηρεσιακή καθημερινότητα.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα, με τη δική σας νέα εντολή στις εκλογές του Οκτώβρη.

Ο υπογράφων μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης μας, τον Πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννη Κατσιαμακα και πολλούς άλλους συναδέλφους (γυναίκες και άνδρες) έμπειρους, αλλά και νέους και νέες, συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Αξιωματικών-ΕΣΚΑ. Ένα ψηφοδέλτιο που αποτυπώνει ξεκάθαρα την ενότητα και αγκαλιάζει όλους τους συναδέλφους. Συνδυάζει την εμπειρία, αλλά και την ορμή και δύναμη της νέας γενιάς, την καινοτομία και την ευρηματική σκέψη αυτής της γενιάς, που θα πάρει τα ηνία στα χέρια της τα επόμενα χρόνια.

Επισημαίνω ιδιαίτερα ότι, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των στελεχών που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΑ, να διεξαχθούν εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι ορισμένοι συνάδελφοι δεν το επιθυμούσαν και τορπίλισαν αυτή την προσπάθεια. Δυστυχώς οι συνάδελφοι που θα προσέλθουν στις εκλογές του Οκτώβρη για να ψηφίσουν, θα βρεθούν μπροστά σε δυο ψηφοδέλτια διαφορετικών συνδυασμών, γεγονός όχι ευχάριστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αξιωματικών.   

Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε και μια προσωπική αναφορά. Όλα αυτά τα χρόνια μου δώσατε την ευκαιρία με την ψήφο σας, να ασχοληθώ με τα συνδικαλιστικά δρώμενα του κλάδου μας. Επιτυχημένα ή αποτυχημένα Εσείς θα το κρίνετε. Είχα τη χαρά μέσα, κυρίως, από την επαγγελματική μου διαδρομή να γνωρίσω τη συντριπτική πλειοψηφία από Εσάς. Τους περισσότερους ως εκπαιδευόμενους στη Σχολή Αξιωματικών δηλαδή σε μια ευαίσθητη ηλικία, που ακόμα ‘’πλάθονται’’ χαρακτήρες. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας, αλλά και της εμπιστοσύνης της πολιτείας προς το πρόσωπο μου. Δεν γνωρίζω αν το κατάφερα, προσπάθησα όμως για το καλύτερο, βλέποντας στο πρόσωπο σας, τα παιδιά μου, που είχαν την ίδια ηλικία με Εσάς.

Πλησιάζοντας προς το τέλος της συνδικαλιστικής μου αλλά και υπηρεσιακής μου διαδρομής, γνωρίζω πλέον πολύ καλά, ότι όλοι σας αποτελέσατε ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της δικής μου πορείας προς την ‘’Ιθάκη’’ μου.

 

Και για αυτό σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Βασίλης ΒΡΑΝΤΖΑΣ

Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών

Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής        


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια