Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη φυλακή ο 74χρονος που δάγκωσε τη σύζυγό του στον Βόλο


Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 74χρονος Βολιώτης που στις 15 Σεπτεμβρίου 2018 δάγκωσε τη σύζυγό του, στον ώμο του δεξιού χεριού της και στη συνέχεια την κλώτσησε στο
πόδι στο σπίτι τους, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, μετά από φραστικό επεισόδιο.

 

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας όπου οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στη φυλακή.

 

Ο 74χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και δικάστηκε μετά από την αναβολή που είχε δοθεί όταν υποβλήθηκε η μήνυση, επειδή η βασική μάρτυρας της υπόθεσης, η σύζυγός του, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.

 

Το Δικαστήριο επέβαλε στον ηλικιωμένο ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

 

Απολογούμενος στο Δικαστήριο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη ο 74χρονος όχι μόνο δεν παραδέχτηκε την αλήθεια για το επεισόδιο, αλλά ισχυρίστηκε κιόλας ότι ο γιός του, ένας 44χρονος ημεδαπός, ήταν εκείνος που χτύπησε και τραυμάτισε τη σύζυγό του και όχι ο ίδιος.

 

Ο ηλικιωμένος όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, αλλά υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η σύζυγός του τον κατηγορεί γιατί αγαπάει τον γιό τους και τον υπερασπίζεται.

 

Επισημαίνεται ότι ο 44χρονος είχε δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για ενδοοικογενειακή βία, καθώς βλέποντας τον πατέρα του να επιτίθεται βίαια στη μητέρα του, μπήκε στη μέση να τους χωρίσει και στη συνέχεια γρονθοκόπησε τον πατέρα του. Στο Αυτόφωρο, ο γιος είχε παραδεχτεί την αλήθεια και το Δικαστήριο τον είχε αθωώσει, με το σκεπτικό ότι προέβη στην πράξη αυτή από θέση άμυνας, εκτιμώντας την ειλικρινή στάση και συμπεριφορά του στο Δικαστήριο.

 

Τότε, ο 74χρονος είχε ισχυριστεί ότι δεν τον είχε χτυπήσει ο γιός του, αλλά ότι μόνος του τραυματίστηκε από πτώση στο έδαφος.

 

Χθες, δικαζόμενος στο Δικαστήριο για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του δεν έδειξε στο δικαστήριο καμία μεταμέλεια.

 

Η 69χρονη σύζυγός του περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα στο Δικαστήριο το μαρτύριο, που βιώνει. Την επίμαχη μέρα, στις 15 Σεπτεμβρίου από το πρωί την κλωτσούσε. Στη συνέχεια πήρε ξύλα για να τη χτυπήσει και εκείνη πρόλαβε και τα πέταξε. Εντούτοις, εκείνος πήρε μετά και τούβλα για να της επιτεθεί.

 

«Τα παίρνω από τα χέρια του να τα πετάξω. Εκείνος με σπρώχνει. Με τράβηξε από το χέρι. Αρχισε να με δαγκώνει», είπε η 69χρονη.

 

«Έχω τέσσερα παιδιά. Στα καλά καθούμενα φεύγει όλη νύχτα και τον ψάχνουμε. Πάντοτε ήταν έτσι, αλλά τον τελευταίο μήνα έχει γίνει αγρίμι. Συνέχεια αυτό γίνεται. Είμαστε χάλια», επισήμανε νωρίτερα η ίδια.

 

Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, ενώ ο κατηγορούμενος τον διέκοψε λέγοντας ότι «η γυναίκα μου με τυραννάει». Το Δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια πρότεινε επιβολή ποινής 38 μηνών. «Εχω να πω και άλλα», έλεγε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης του Δικαστηρίου, ο ηλικιωμένος. Το Δικαστήριο διέκοψε και στη συνέχεια συντασσόμενο επίσης με την πρόταση του εισαγγελέας έδρας δεν αναγνώρισε τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο ούτε η ποινή να έχει αναστολή, ούτε μετατροπή, ούτε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

 

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασθέντα.

 

Σημειώνεται τέλος πως ο 74χρονος φέρεται να απασχολεί συνέχεια το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου με παρόμοιες υποθέσεις.

 

Πηγή: eleftherostypos με πληροφορίες από taxydromos.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια