Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το 63ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 63ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (ΙΡΑ), με συμμετοχή εκπροσώπων και παρατηρητών από 66 χώρες.

Το Ελληνικό Τμήμα εκπροσωπήθηκε από τον Αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη και τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραπατάκη. Είχε δε, όπως πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία με την ενεργή συμμετοχή στη συζήτηση καίριων θεμάτων που αφορούν την ΙΡΑ σε διεθνές επίπεδο.



Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν στη σκιά της απώλειας του Παγκόσμιου Γενικού Γραμματέα Γεωργίου Κατσαρόπουλου και σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.   Το Ελληνικό Τμήμα είχε προετοιμάσει ένα αφιέρωμα στη μνήμη του, προβλήθηκε βίντεο και έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Η καρέκλα του στο πάνελ παρέμεινε κενή και τοποθετήθηκε η φωτογραφία του, η Ελληνική Σημαία και ένα λουλούδι.



Για την προσωπικότητα του Γιώργου, την προσφορά του στην ΙΡΑ αλλά και τη σταδιοδρομία του στην Ελληνική Αστυνομία, μίλησαν ο υπογράφων και ο Παγκόσμιος Πρόεδρος κ. Pierre Martin Moulin.

Ανοίχτηκε από το ΙΕΒ βιβλίο συλλυπητηρίων στο οποίο υπέγραψαν όλα τα Εθνικά Τμήματα. Το βιβλίο καθώς και η σημαία της ΙΡΑ, παρελήφθησαν από την αντιπροσωπεία μας, προκειμένου να επιδοθούν στην οικογένεια του εκλιπόντος.



Το Ελληνικό Τμήμα κατέθεσε υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου το 2021 στην Ελλάδα. Η πρόταση παρουσιάστηκε από τον υπογράφοντα και προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο υποστηρικτικό του αιτήματός μας, το οποίο απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των συνέδρων. Η ψηφοφορία και τελική απόφαση θα ληφθεί στο επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο το 2019.

Το Ελληνικό Τμήμα παρουσίασε εφαρμογές στις νέες τεχνολογίες για την προβολή της ΙΡΑ και την επικοινωνία με τα μέλη όπως το Mobile Phone Application. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Ελληνικό Τμήμα, από την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων και Παγκόσμια Αντιπρόεδρο κα Gal Sharon,  η οποία μας συνεχάρη καθόσον για μία ακόμα φορά είμαστε στις πρώτες θέσεις με τη διοργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Για άλλη μια χρονιά βραβεύεται η Ιστοσελίδα μας με το χρυσό μετάλλιο για την άψογη εμφάνιση και το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον.  Συγχαίρουμε το διαχειριστή της  ιστοσελίδας μας κ. Βασίλειο Παπά.
 
 

 Συγχαρητήρια όμως αξίζουν για την προσπάθεια και στην ΤΔ Τρικάλων/ΙΡΑ, η οποία συμμετείχε  στον παγκόσμιο διαγωνισμό βίντεο.

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση IPA GAMES 2020, ομόφωνα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Μαυροβούνιο. 



Στο περιθώριο του Συνεδρίου, η αντιπροσωπεία μας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους ξένων τμημάτων και να συσφίξει τις σχέσεις προς την κατεύθυνση της  στήριξης των θέσεων μας, αλλά και τη στήριξη  της υποψηφιότητας του υπογράφοντος για τη θέση του Παγκόσμιου Αντιπροέδρου στις εκλογές που δα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 64ου Παγκοσμίου Συνεδρίου.
 
 

Καλωσορίζουμε τα δύο νέα εθνικά τμήματα του Κιργκιστάν και  της Κολομβίας, που από φέτος εισήλθαν  στη μεγάλη οικογένεια της ΙΡΑ. Επίσης, θα χαρούμε σύντομα να καλωσορίσουμε τα υπο ένταξη Εθνικά Τμήματα του Ουζμπεκιστάν και Αγίου Δομίνικου.

Εκφράζοντας έμπρακτα οι σύνεδροι την κοινωνική αλληλεγγύη των μελών της ΙΡΑ και μετά από αίτημα του Εθνικού Τμήματος Ολλανδίας δεν έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και συγκεντρώθηκαν χρήματα (συνολικό ποσό 8.500,00 ευρώ) για τη στήριξη Ιδρύματος Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.



Το ραντεβού συνέδρων, παρατηρητών και εκδρομέων, ανανεώθηκε για το Σεπτέμβριο του 2019 στο Dubrovnik της  Κροατίας.

 

SERVO PER AMIKECO

 

Κυριάκος Κάρκαλης

Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια