Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα χασισοφυτεία με 38 δενδρύλλια στην Κυπαρισσία και 7,5 κιλά χασίς

Νέα χασισοφυτεία, αυτή τη φορά στην Κυπαρισσία, εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μέσω του ελικοπτέρου της Ελληνικής

Αστυνομίας.

Η φυτεία εντοπίσθηκε στη δασική περιοχή «Σανί» και το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και από εδάφους τη φυτεία σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο. Σε τέσσερις διαδοχικές αναβαθμίδες καλλιεργούνταν συνολικά 38 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν. Τα φυτά ποτίζονταν με αυτόματο σύστημα και χρονοδιακόπτη, ενώ ο καλλιεργητής έπαιρνε νερό με παράνομη σύνδεση από τον κεντρικό αγωγό άρδευσης της περιοχής.

Σε μια από τις αναβαθμίδες οι αστυνομικοί βρήκαν μια αυτοσχέδια αδιάβροχη σκηνή, την οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως ξηραντήριο. Εντός βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 7,5 κιλών, η οποία είχε κρεμασθεί για να ξεραθεί.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

πηγή: tharrosnews_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια