Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγρίνιο: Έσκυψαν και οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν – Τα πειστήρια της ενοχής τους στην κάμερα – video

Συνελήφθησαν, στο Αγρίνιο και στο Διδυμότειχο από αστυνομικούς, ακόμη τρία μέλη της 

εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 37, 20 και 19 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Αγρινίου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του 
Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι, ο 20χρονος μετέβη αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, όπου και συνελήφθη.
Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική οργάνωση είχε εξαρθρωθεί στις 27/7/2018, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σε Αιτωλοακαρνανία, Αττική και Κεφαλληνία, ενώ είχαν συλληφθεί είκοσι μέλη της, ανάμεσα στα οποία και τα αρχηγικά στελέχη της.

Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν ναρκωτικά σε τουλάχιστον 100 άτομα. Η εγκληματική οργάνωση είχε δομημένη και διαρκή δράση, λειτουργώντας με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση, αναπτύσσοντας προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους ανάμεσα στα μέλη της (όπως αρχηγός, προμηθευτής, μεταφορέας, αποθηκάριος και διακινητής), ενώ προμηθευόταν τα ναρκωτικά από την Αττική και την Αλβανία, διαθέτοντάς τα σε πολλούς χρήστες, ακόμα και ανηλίκους, στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στην πόλη του Αγρινίου.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ελάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την μεταφορά και εμπορία των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη φρασεολογία, τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα (αχυρανθρώπους), ενώ κατά τις συνομιλίες τους, εκμεταλλεύονταν κυρίως συγκεκριμένες εφαρμογές του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
newsit.gr

Τα πειστήρια της ενοχής τους



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια