Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

TASS: Μέχρι την Κυριακή θα αποχωρήσουν από τη Ρωσία οι απελαθέντες Έλληνες διπλωμάτες

Οι Έλληνες διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ρωσία αναμένεται να εγκαταλείψουν την χώρα έως την



 Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου TASS, το οποίο επικαλείται πηγές στην ελληνική πρεσβεία, αλλά και από το πρακτορείο Interfax.

Ο Έλληνας πρεσβευτής στην Μόσχα κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε για τις απελάσεις την περασμένη Δευτέρα, γεγονός που σημαίνει πως οι ρωσικές Αρχές έδωσαν χρονικό περιθώριο περίπου μιας εβδομάδας για την απομάκρυνση των personae non gratae.

Την έντονη ενόχληση της Αθήνας με την στάση της Μόσχας εξέφρασε το απόγευμα, για πρώτη φορά επίσημα, το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθύμισε αιχμηρά πως η αντίστοιχη απέλαση ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα βασίστηκε σε στοιχεία για απόπειρες εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, υπονομευτική δράση σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

«Η απόφαση της ρωσικής πλευράς είναι αυθαίρετη και εκδικητική, δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο», τόνισε το ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως η χώρα μας «ουδέποτε παρενέβη ή αποπειράθηκε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας».

protothema.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια