Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είναι το RIP DEAL και πώς ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου της Αθήνας έχασε €400.000 - Πώς τους εντόπισε η ΥΔΕΖΙ

Καλοκαίρι 2015, δύο Σέρβοι υπήκοοι, καλοντυμένοι και σοβαροφανείς, προσεγγίζουν την ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην περιοχή του ΦΙΞ και συστήνονται ως μεσίτες. Την ενημερώνουν ότι
υπάρχει αλλοδαπός επενδυτής, ο οποίος θέλει να αγοράσει το ξενοδοχείο και μάλιστα για να τη δελεάσουν προτείνουν το διπλάσιο αντίτιμο, από την εμπορική αξία της επιχείρησης.

Ύστερα από αλλεπάλληλες συζητήσεις η επιχειρηματίας πείθεται. Συμφωνούν η υπογραφή των συμβολαίων να γίνει στο Ρίμινι τής Ιταλίας, καθώς ο επενδυτής ήταν πολυάσχολος και δεν προλάβαινε να έρθει στην Αθήνα.
Ζήτησαν, όμως, να λάβουν την προμήθειά τους, το ποσό των 400.000 ευρώ, σε μετρητά.

Πρότειναν ένας εκ των δύο "μεσιτών" να μείνει στην Αθήνα και να είναι στο ξενοδοχείο την ώρα της υπογραφής, ώστε ένας συνεργάτης της ιδιοκτήτριας να παραδώσει τα χρήματα.

Η επιχειρηματίας πήγε στην Ιταλία, όπου συναντήθηκε με τον υποτιθέμενο επενδυτή.
Εκείνη την ώρα ο "μεσίτης" στο ξενοδοχείο απαίτησε να δει τα χρήματα ως... Άπιστος Θωμάς.
Μόλις τα είδε, έβγαλε πιστόλι, απείλησε το συνεργάτη, άρπαξε τη βαλίτσα με τα 400.000 ευρώ και μέσα από το μετρό ΦΙΞ εξαφανίστηκε.

Τα άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, στην Ιταλία, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι πήρε τα λεφτά και παράτησαν την επιχειρηματία.

Κύκλωμα με διεθνή δράση στο RIP-DEAL - Πώς τους εντόπισαν

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει ονομασθεί RIP-DEAL από το "σκίζω" και το "συμφωνία".
Τα μέλη του κυκλώματος έχουν δράσει και στη Γερμανία, αλλά τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας με πολυετή έρευνα εκμεταλλεύτηκαν τα στοιχεία της Europol, βρήκαν την άκρη του νήματος και ταυτοποίησαν τους δράστες.

25 ετών ο ένας και 41 ο δεύτερος, υπήκοοι Σερβίας, εξαφανίστηκαν από τη χώρα μας, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Πριν φύγουν είχαν προσπαθήσει χωρίς επιτυχία το κόλπο τους σε δύο ιδιοκτήτες εστιατορίων στην Αθήνα.

Μανώλης Ασαριώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια