Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν βάζουν μυαλό οι πολίτες - Αρνήθηκαν να εκκενώσουν το Κοντοδεσπότι

Το πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής, ήταν ανάμεσα σε δύο χωριά: το Κοντοδεσπότι και τον Σταυρό. Σε μία χαράδρα, με πυκνή
βλάστηση, και τις φλόγες να ξεπερνούν τα 25 μέτρα, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσία ζήτησαν την άμεση εκκένωση των δύο χωριών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, η επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε πολύ γρήγορα και οργανωμένα. Η καμπάνα στο Κοντοδεσπότι ήχησε, ενώ ταυτόχρονα αστυνομικοί με περιπολικά από τα μεγάφωνα καλούσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν και μάλιστα έλεγαν και προς ποια κατεύθυνση έπρεπε να κινηθούν, για να μην κινδυνεύουν.

Ακόμα, όμως, και χθες, μετά την τραγωδία στο Μάτι, οι πολίτες φαίνεται πως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι καλύτερα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, να ταλαιπωρηθούν, αλλά να είναι ασφαλείς.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έλεγαν τη νύχτα της Κυριακής στο bloko.gr πως κάτοικοι στο Κοντοδεσπότι, κυρίως μεγάλης ηλικίας, αρνήθηκαν να φύγουν και χρειάστηκε μάλιστα σε μία περίπτωση να τους πάρουν στα χέρια, σχεδόν με το... ζόρι.

Μέσα σε είκοσι λεπτά έφθασαν οι φλόγες στα πρώτα σπίτια του χωριού και το γεγονός ότι δεν καταγράφονται καταστροφές οφείλεται στην τιτάνια προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων και την κατεύθυνση του ανέμου.

Μανώλης Ασαριώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια