Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με αφορμή την παραίτηση του κ.Τόσκα

Είναι επιβεβλημένος κάθε φορά ο απολογισμός για τον απερχόμενο Υπουργό μετά την απομάκρυνσή του από το πόστο του. 

Είναι αναγκαίος για να γίνει η τελική αποτίμηση του έργου του. Τέτοιον απολογισμό οφείλει να κάνει ο κάθε Υπουργός αλλά και η ίδια η κοινωνία  για τον κάθε ένα που κατέχει δημόσιο αξίωμα  και του έχει παραχωρήσει εξουσίες και αρμοδιότητες για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών.
   Παράλληλα όμως είναι επιβεβλημένη η αποτίμηση της στάσης και από κάθε φορέα που εκπροσωπεί  εργαζόμενους  αλλά  και της σχέσης του με τον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο.  Σήμερα πλέον που  μια τέτοια αποτίμηση δεν επηρεάζει το έργο του απερχόμενου πολιτικού προϊσταμένου, είναι δυνατή ώστε  να αναχθούν αντικειμενικά συμπεράσματα εκεί όπου οφείλονται.
  Στη βάση αυτή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων οφείλει να διευκρινίσει σε κάθε αποδέκτη πως σχεδόν τα τελευταία τρία χρόνια κράτησε ακέραιη στάση χωρίς ταλαντώσεις και χωρίς καμία διγλωσσία σε ότι πρέσβευε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν φοβήθηκε να αποτυπώσει την αλήθεια και την πραγματικότητα δημοσίως και να καταθέσει τις ανησυχίες της για το αντικείμενο που εξειδικεύεται - αυτό του μεταναστευτικού -  με την πολιτική που ακολουθήθηκε. Ακόμη και όταν οι πειθαρχικές διώξεις στράφηκαν απέναντι στον πρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ αλλά και οι απειλές περί ποινικών διώξεων δεν κατάφεραν να φιμώσουν την Ομοσπονδία μας. 
Γνωρίζαμε πως επιλέξαμε τον δρόμο της στοχοποιησης, αλλά ήταν ο δρόμος της αλήθειας και του καθήκοντος. Χωρίς αναστολές, ομόφωνα επιλέξαμε τη στάση αυτή, χωρίς  «χαϊδέματα» για ευνοϊκή μεταχείριση και συνδικαλιστικά ανταλλάγματα. Η στάση μας εξ αρχής ήταν ακέραιη και έτσι παρέμεινε έως τέλος. Συνειδητή και ξεκάθαρη. Τόσο για το προσωπικό που εκπροσωπούμε όσο όμως και για το ζήτημα του μεταναστευτικού όπως αυτό έως σήμερα πλαισιώνεται από την Ηγεσία.
Με έναν πολιτικό προϊστάμενο που επέλεξε το σφράγισμα των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, την διασπορά του προσωπικού τους και της απομάκρυνσής τους από τις αρμοδιότητες του μεταναστευτικού στο βωμό της υποτιθέμενης αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι φανερό πως δεν υπήρχε κανένας δίαυλος επικοινωνίας. Η αποτύπωση της αλήθειας για το μεταναστευτικό, οι νέες περικοπές στο μισθολόγιο των ένστολων, οι μισθολογικές ανισότητες και οι κατηγοριοποίησή τους, ενίσχυσαν την αδυναμία επαφής με τον πολιτικό προϊστάμενο μας.
         Η άρνηση του τέως Υπουργού να συναντηθεί έστω και μια φορά μαζί μας, δεν επηρέασε τα πιστεύω μας και τις Αρχές που πλαισιώνουμε. Δεν υποκύψαμε για μια τυπική επαφή με τον πολιτικό προϊστάμενο και μια φωτογραφία για να «πουλήσουμε» στα μέλη μας, χωρίς να έχουμε την ελπίδα για ουσιαστική διαβούλευση των αιτημάτων μας.  Παραμείναμε ακέραιοι σε ότι πιστεύαμε υπερασπιζόμενοι το προσωπικό που εκπροσωπούμε.
        Σήμερα δυστυχώς, η αποτίμηση του έργου του απερχόμενου Υπουργού θα σφραγιστεί   με έναν τραγικό επίλογο. Αυτόν της ανάληψης πολιτικής ευθύνης για την τεράστια τραγωδία από τις τελευταίες πυρκαγιές της Αττικής με τους 88 εως σήμερα νεκρούς αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.
        Η δική μας αποτίμηση για την στάση μας απέναντι σε έναν Υπουργό αποκομμένο από το προσωπικό από το οποίο προΐσταται, επιβεβαιώνει την ορθή μας απόφαση για την ακεραιότητα των πιστεύω μας χωρίς διγλωσσία υπηρετώντας την αλήθεια και εκπροσωπώντας σθεναρά τον συνάδελφο.
footeer

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια