Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπορεί η κατεψυγμένη πίτσα να κρύβει κινδύνους για την υγεία;



Αποτελεί πολλές φορές μία εύκολη και γρήγορη λύση όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις ή περιμένεις φίλους για να δείτε μαζί τον αγώνα.

Η κατεψυγμένη πίτσα, όμως, μπορεί να αποδειχθεί βλαβερή για την υγεία σας, περισσότερο απ’ ο, τι φαντάζεστε!

Η πίτσα είναι γενικότερα από τους αγαπημένους «απαγορευμένους» διατροφικούς πειρασμούς. Κι αυτό, διότι ο συνδυασμός ζύμης, τυριού, αλλαντικών, σάλτσας ντομάτας σημαίνει θερμίδες, πολλές θερμίδες. Ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν ότι υπάρχει κι ένας ακόμη κίνδυνος, που κρύβεται στις κατεψυγμένες πίτσες και είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Όχι μόνο οι πίτσες, αλλά τα περισσότερα κατεψυγμένα τρόφιμα (που είναι και η εύκολη λύση, ειδικά για τους εργένηδες) έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αλάτι, ενώ συνήθως είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Και αυτό τις καθιστά επικίνδυνες, κυρίως σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Όπως αναφέρει το Healthline, προκειμένου να διατηρηθεί η έντονη γεύση της πίτσας μόλις ετοιμαστεί, οι κατασκευαστές προσθέτουν συχνά πολύ αλάτι. Μάλιστα, όπως τονίζει το NHS, οι ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 6 γραμμάρια αλάτι την ημέρα, ή πιο απλά περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού.

Έτσι, καλό είναι την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κατεψυγμένη πίτσα, να ελέγξετε στην ετικέτα την ποσότητα νατρίου που περιλαμβάνει.


Πηγή: newsbeast.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια