Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λέμε ναι ή όχι στην πιπίλα; Δείτε τα υπέρ και τα κατά!



Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα των μωρών, κι όχι μόνο!

Τα μωρά πολλές φορές δυσκολεύονται να αποχωριστούν την πιπίλα τους. Και πολλοί αναρωτιούνται αν είναι σωστό να την χρησιμοποιούν τα παιδιά ή όχι. Ωστόσο, όπως κάθε τι, έτσι και η πιπίλα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά.

Τα υπέρ

Σύμφωνα με έρευνες, η πιπίλα συμβάλει στη μείωση του συνδρόμου των αιφνίδιων θανάτων των βρεφών. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά που κοιμούνται με πιπίλα στο στόμα δεν κοιμούνται τόσο βαθιά, όσο τα παιδιά που δεν την χρησιμοποιούν.

Η πιπίλα δίνει στα μωρά ανακούφιση και ευχαρίστηση. Μελέτες που έχουν γίνει, έχουν δείξει ότι το να έχει ένα μωρό την πιπίλα στο στόμα, καταπραΰνει τη δυσφορία του κατά τη διάρκεια επώδυνων διαδικασιών, όπως για παράδειγμα ένας εμβολιασμός.

Τα μωρά κοιμούνται πιο εύκολα και ήρεμα. Γι’ αυτό και αποκτούν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την πιπίλα τους.

Η χρήση της πιπίλας, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι προτιμότερη από το πιπίλισμα του δαχτύλου, που μεταξύ άλλων μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην άρθρωση των δοντιών.


Τα κατά

Το μωρό εξαρτάται από την πιπίλα και μπορεί να φτάσει, ακόμη και στο σημείο, που δεν θα μπορεί ούτε να κοιμηθεί, ούτε να ηρεμήσει, αν δεν την έχει.

Η κατάχρηση της πιπίλας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά οδοντικά προβλήματα. Ειδικά, σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Σύμφωνα με έρευνες, η παρατεταμένη χρήση της πιπίλας (ή του αντίχειρα) μπορεί να αλλοιώσει τις διαστάσεις των οστών και των μυών του προσώπου.

Η πιπίλα έχει συσχετιστεί με πρώιμη εμφάνιση τερηδόνας. Μπορεί, επίσης, να επηρεαστεί ακόμη και η ανάπτυξη της άρθρωσης του λόγου, αν γίνεται κατάχρηση της πιπίλας.

Οι πιπίλες, τέλος, συχνά μολύνονται και μπορούν προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις.


Πηγή: mothersblog.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια