Διπλωματικές πηγές: Ασύμμετρη κίνηση η ρωσική απάντηση

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις απελάσεις των δύο διπλωματών της τον περασμένο
Ιούλιο.
Στο υπόμνημα που παρέλαβε ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Ανδρέας Φρυγανάς από το ρωσικό ΥΠΕΞ του κοινοποιείτο η απέλαση δύο στελεχών την Ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα καθώς και η απαγόρευση εισόδου στον Γιώργο Σακελλαρίου, του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Επιπλέον η ρωσική πλευρά προχώρησε σε διάβημα προς τον κ. Φρυγανά, με το οποίο εγκαλεί την Αθήνα για «αντιρωσικές ενέργειες».
Αντιδρώντας στην κλήση του κ. Φρυγανά στη Μόσχα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για τις ρωσικές ενέργειες.
Διπλωματικές πηγές μάλιστα αναφερόμενες στις ρωσικές αντιδράσεις τις έκαναν λόγο περί ασύμμετρης κίνησης από πλευράς των Ρώσων.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά που είχε επιβάλει μέτρα μετά από συγκεκριμένες κινήσεις, οι Ρώσοι έδρασαν με τρόπο αυθαίρετο. Προσέθεταν δε ότι η Αθήνα εξετάζει το πως θα αντιδράσει.
Στην ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρεται: 
«Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών , όπου έλαβε ένα υπόμνημα δια του οποίου ενημερώθηκε για τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας  τον Ιούλιο αυτού του έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».


kathimerini.gr
_