Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φεύγει η Γενική Γραμματεία, έρχεται υπερ-όργανο Πολιτικής Προστασίας

Νέα μορφή και τρόπο λειτουργίας πρόκειται να αποκτήσει η Πολιτική Προστασία η οποία θα 

καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από ένα νέο πολιτικό υπερ-όργανο που θα συντονίζει όλες τις διευθύνσεις και τις υπηρεσίες. Την Παρασκευή - εκτός απροόπτου- η παρουσίαση του σχεδίου που έχει εκπονήσει η ειδική επιτροπή

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπως την γνωρίζουμε, δεν θα υπάρχει πια. Αρχή του τέλους της η φωτιά στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΝEWS 24/7 η Πολιτική Προστασία καταργείται και θα αντικατασταθεί από ένα πολιτικό υπερ-όργανο υπό την εποπτεία του οποίου θα λειτουργούν όλες οι διευθύνσεις και υπηρεσίες που σχετίζονται με την πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών.
Η πρόταση που θα πάρει στα χέρια του τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη δεν θα κάνει λόγο για δημιουργία ενός νέου υπουργείου. Ωστόσο, η νέα δομή που θα αποκτήσει και νέο τίτλο/ονομασία θα έχει πολιτική εποπτεία την ευθύνη της οποίας δεν αποκλείεται να έχει ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Εάν όχι τότε θα προσδιοριστεί υπουργός ή αναπληρωτής υπουργός για τον συντονισμό του νέου οργάνου χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα ενός κυβερνητικού συμβουλίου, τύπου ΚΥΣΕΑ.

Κρίκος όλων των δομών

Με την νέα Πολιτική Προστασία θα συνεργάζονται και ερευνητικά κέντρα, από το Αστεροσκοπείο που διαθέτει αναβαθμισμένες τεχνολογικές εφαρμογές, έως τον Διαστημικό Οργανισμό και τους δορυφόρους. Επίσης θα συνεργάζονται και όλα τα επιχειρησιακά κέντρα, όπως το λιμενικό, η πυροσβεστική, οι δήμοι, το ΕΚΑΒ, ο στρατός, γιατροί και εθελοντικές οργανώσεις.
Το νέο ισχυρό όργανο θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος όλων των δομών που σήμερα δεν έχουν μεταξύ τους επικοινωνία. Για παράδειγμα θα διασυνδέσει την Διεύθυνση Αποκατάστασης Ειδικών Φαινομένων που ανήκει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το Αστεροσκοπείο.
Για όλα τα επιχειρησιακά σχέδια θα υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα εφαρμογής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας την Παρασκευή.
news247.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια