Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απόβαση της εφορίας στη Μύκονο - Κωδικό Σχέδιο Τρίαινα

Απόβαση στη Μύκονο έχουν κάνει από χθες 56 στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ) και της Οικονομικής Αστυνομίας, τα οποία με εντολή του Διοικητή
ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή διενεργούν εκατοντάδες στοχευμένους φορολογικούς ελέγχους.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ φέρνει το όνομα «Τρίαινα» και ουσιαστικά συνίσταται σε ένα σχέδιο ειδικών ελέγχων διαρκείας 96 ωρών! Οι εντολές της ηγεσίας της ΑΑΔΕ είναι οι έλεγχοι να εστιάσουν σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα:
Το πρώτο μέτωπο είναι οι ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές επιχειρήσεων. Η ΑΑΔΕ επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει την παρουσία στην αγορά επιχειρήσεων που δημιουργούν φορολογικά χρέη, τα οποία δεν ρυθμίζονται, λειτουργώντας έτσι σε βάρος των νομότυπων ανταγωνιστούν τους. Στις περιπτώσεις αυτές οι εφοριακοί ζητούν από τους δικαστικούς επιμελητές να αναλαμβάνουν δράση, ώστε να εισπράττονται επιτόπου οι φόροι που οφείλονται στην εφορία μέσω της κατάσχεσης των ημερησίων εισπράξεων των εν λόγω οφειλετών ή των επιταγών που πιθανώς να έχουν στο λογιστήριο τους. Ήδη χθες τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ προχώρησαν στην κατάσχεση εισπράξεων γνωστού ιταλικού εστιατόριου στο κέντρο της Μυκόνου, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία.
Το δεύτερο μέτωπο στο οποίο επικεντρώνουν τους ελέγχους οι εφοριακοί είναι οι πειραγμένες ταμειακές μηχανές. Έχει διαπιστωθεί ότι πολλές ταμειακές μηχανές φέρουν ειδικό λογισμικό το οποίο στο τέλος της ημέρας σβήνει αυτόματα τις κινήσεις των ημερήσιων συναλλαγών. Ήδη χθες σε επιχείρηση στον Όρνο της Μυκόνου βρέθηκε πειραγμένο λογισμικό σε ταμειακή μηχανή η οποία κατασχέθηκε από την εφορία προκειμένου να ελεγχθεί περαιτέρω. Στην ίδια βάση ΑΑΔΕ και Οικονομική Αστυνομία ελέγχουν και τα POS των επιχειρήσεων, ώστε να διαπιστωθεί πως είναι συνδεδεμένα με ελληνικές και όχι με αλλοδαπές τράπεζες (π.χ. βουλγαρικές) και πως οι εισπράξεις δεν φεύγουν παράνομα σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το τρίτο μέτωπο στο οποίο δίνει βάρος η ηγεσία της φορολογικής διοίκησης και για το οποίο έχει παράσχει ειδικές εντολές στους ελεγκτές, έχει να κάνει με τους αναδρομικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις. Οι εντολές του Γιώργου Πιτσιλή είναι οι εφοριακοί να κάθονται όλη μέρα σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις του νησιού με υψηλούς τζίρους και να καταγραφούν τις εισπράξεις της ημέρας. Ύστερα θα πρέπει να προχωρούν στην σύγκριση των ημερήσιων εισπράξεων με τους τζίρους άλλων ημερών, μηνών ή ετών, ώστε να διαπιστώνεται το εάν έχει αποκρυφτεί στον παρελθόν  φορολογική ύλη. Οι εν λόγω έλεγχοι θα διενεργηθούν και σε επιχειρήσεις με αμαρτωλό φορολογικό παρελθόν.
Τέλος, το τέταρτο μέτωπο στο οποίο τα κλιμάκια των εφοριακών και της Οικονομικής Αστυνομίας θα δώσουν σήμερα, αύριο και μεθαύριο βάρος είναι τόσο οι παραλίες του νησιού όσο και τα περίφημα VIP βανάκια τα οποία κάνουν χρυσές δουλειές στη Μύκονο και τα οποία πέρυσι είχαν αποδειχθεί σε πρωταθλητές της φοροδιαφυγής.


cnn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια