Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυνηγετικές άδειες - Ξεκινά η ανανέωση τους

Οι ίδιες τιμές με πέρυσι θα ισχύσουν και φέτος για την έκδοση αδειών κυνηγιού, όπως ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Η κυνηγετική περίοδος είναι προ των πυλών και ξεκινά στις 20 Αυγούστου. Έτσι, η διοίκηση του συλλόγου έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι κυνηγοί για να εκδώσουν άδεια, αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούν για τους ίδιους και τους άλλους κυνηγούς, όπως και για τους «τετράποδους φίλους» που τους βοηθούν στο κυνήγι.
Επίσης, ενημέρωσαν για την πρόσφατη ανακαίνιση στα γραφεία του συλλόγου, ώστε να είναι πιο λειτουργικά και άνετα για τα μέλη τους.
 
Άδειες
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Μούζος, ενημέρωσε για την υπογραφή της ρυθμιστικής απαγορευτικής διάταξης για τη νέα περίοδο, επισημαίνοντας πως από τις βασικές αλλαγές είναι η μείωση του ημερήσιου ορίου κάρπωσης για το τρυγόνι από τα 12 στα 10 θηρευθέντα πτηνά ανά κυνηγό.
Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, ξεκινά στα γραφεία του συλλόγου η παραλαβή αδειών θήρας για την ανανέωσή τους. Οι τιμές των αδειών είναι ακριβώς ίδιες με την περσινή περίοδο: για την μεν τοπική 106,69 ευρώ, για την περιφερειακή 126,69 ευρώ και για τη γενική 156,69 ευρώ.
Οι δε ώρες λειτουργίας για την παραλαβή των αδειών θα είναι για τον Αύγουστο: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, το Σάββατο από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ανοιχτά και το απόγευμα από τις 6.00 έως τις  8.00.
Ο γραμματέας του συλλόγου, Βαγγέλης Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στο τι χρειάζεται για τις νέες άδειες κυνηγιού: «Οι νέοι κυνηγοί θα πρέπει να έχουν είτε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου σε ισχύ στο όνομά τους είτε βεβαίωση ΚΟ6 από την Αστυνομία. Με ένα από αυτά τα δύο έγγραφα συν ένα εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας και την ταυτότητά του, ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει στο Δασαρχείο και καταθέτει αίτηση για εξετάσεις. Μετά τις εξετάσεις του Δασαρχείου προσκομίζει στο σύλλογο την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ή τη βεβαίωση ΚΟ6, τη βεβαίωση των εξετάσεων του Δασαρχείου και δυο έγχρωμες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας».
Για την ανανέωση, ο κ. Μούζος εξήγησε: «Για την ανανέωση οι συνάδελφοι κυνηγοί θα πρέπει να φέρνουν στο σύλλογο την παλιά άδεια, καθώς και άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου που να είναι σε ισχύ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση ΚΟ6 που χορηγείται από την Αστυνομία.
Επιπροσθέτως, σημαντικό είναι ότι σε όσα μέλη μας έχει τελειώσει το βιβλιάριο θήρας (δεν υπάρχουν σελίδες για νέα θεώρηση), με την αλλαγή στο νέο βιβλιάριο θα χρειαστούν οπωσδήποτε καινούργια φωτογραφία τύπου ταυτότητας έγχρωμη, αλλά και την προσκόμιση των νέων Αδειών Κυνηγετικών Όπλων που κατέχουν και είναι σε ισχύ, προκειμένου αυτά να περαστούν».
 
Κυνηγετικοί σκύλοι
Επίσης, για τους κυνηγετικούς σκύλους αλλά και γενικότερα για τα ζώα συντροφιάς, ο κ. Μούζος υπογράμμισε τον υποχρεωτικό τους εμβολιασμό για την προστασία τους από τη λύσσα και άλλες ασθένειες, καθώς και την ηλεκτρονική σήμανσή τους (τοποθέτηση τσιπ). Πρόσθεσε δε ότι για τους παραβάτες του συγκεκριμένου νόμου υπάρχουν διοικητικά και χρηματικά πρόστιμα.
«Όσοι συνάδελφοι έχουν δηλώσει στο σύλλογό μας (αναγράφεται ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης στο βιβλιάριο θήρας) κυνηγετικό σκύλο, θα είναι απαραίτητο για την ανανέωση της άδειάς τους να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του σκύλου, όπου θα φαίνεται ότι είναι σε ισχύ το εμβόλιο κατά της λύσσας. Όσα από τα σκυλιά αυτά έχουν αποβιώσει ή έχουν μεταβιβαστεί, θα πρέπει να προσκομίσουν οι συνάδελφοι από τον κτηνίατρό τους το αντίστοιχο έγγραφο, προκειμένου να διαγραφεί από την άδεια θήρας τους», συμπλήρωσε ο πρόεδρος.
     
Ασφάλεια
Με τη σειρά του ο γραμματέας του Συλλόγου αναφέρθηκε και σε θέματα ασφάλειας τονίζοντας ότι όσοι κυνηγούν αγριόχοιρο, λαγό, μπεκάτσα και ορτύκι, θα πρέπει βάσει νόμου να φορούν γιλέκο χρώματος φωσφορίζοντος πορτοκαλί, που να είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία. «Θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία εμού προσωπικά αλλά και όλου του Δ.Σ. να έχουμε μια καλή κυνηγετική χρονιά σεβόμενοι τους γραπτούς και άγραφους νόμους, τη φύση, το θήραμα, το συνάδελφο κυνηγό, τον αγρότη, καθώς και κάθε άνθρωπο που μοχθεί στην ύπαιθρο. Μεγάλη προσοχή στην αποφυγή κυνηγετικών ατυχημάτων. Είναι άδικο και συνάμα οδυνηρό να θρηνούμε θύματα», συμπλήρωσε ο κ. Μούζος.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Στασινός μίλησε για την ανακαίνιση των γραφείων του συλλόγου, αλλά και την ανανέωση των μελών του Δ.Σ., αφού- όπως είπε- πλέον συμμετέχουν ως νέα μέλη οι Βασίλης Στεργιώτης, Παναγιώτης Μπαρδουνιώτης, Δημήτρης Πουλακίδας, Στάθης Θλιμμένος και Βαγγέλης Γιαννακόπουλος.

Της Βίκυς Βετουλάκη - tharrosnews.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια