Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ποικίλες χρήσεις του αλουμινόχαρτου! Πού αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός από το μαγείρεμα;



Η χρήση του αλουμινόχαρτου είναι αρκετά διαδεδομένη στη μαγειρική.

Πρόκειται για ένα προϊόν που χρησιμοποιούμε συνεχώς, από το να σκεπάσουμε ένα πιάτο φαγητό, μέχρι να τυλίξουμε το τοστ για το γραφείο. Αλλά μπορούμε να κάνουμε τόσα περισσότερα μαζί του…
  1. Για το στεγνωτήριο, κάντε μπάλα δύο μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και βάλτε το μέσα. Τα ρούχα σας θα βγουν χωρίς στατικό ηλεκτρισμό.
  2. Τυλίγουμε πόμολα από πόρτες με αλουμινόχαρτο όταν βάφουμε το σπίτι, για να τα κρατήσουμε ασφαλή από λεκέδες.
  3. Με αλουμινόχαρτο και νερό, μπορούμε να διώξουμε τη σκουριά από διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.
  4. Αν θέλετε να κλείσετε με ασφάλεια πλαστικές σακούλες, τυλίξτε τις άκρες με αλουμινόχαρτο και πατήστε με το σίδερο.
  5. Για να ξεφορτωθείτε το τηγανόλαδο, βάλτε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο μέσα σε ένα μπολ, ρίξτε το λάδι μέσα και περιμένετε να κρυώσει για να το πετάξετε.
  6. Για να καθαρίσετε το γκριλ σας χωρίς χημικά, μπορείτε να το τρίψετε με αλουμινόχαρτο. Τα ξεραμένα λίπη και τα κάρβουνα θα φύγουν.
  7. Οι μπανάνες ωριμάζουν από την κορυφή τους. Συνεπώς, αν τις τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο, η διαδικασία αυτή θα επιβραδυνθεί σημαντικά και θα έχουμε πιο φρέσκες μπανάνες για περισσότερο καιρό.
  8. Αν το ψαλίδι σας φαίνεται ότι δεν κάνει και τόσο καλά τη δουλειά του πια, κόψτε για λίγο ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και το ψαλίδι σας θα είναι καλύτερα ακονισμένο σύντομα.
  9. Σιδερώνουμε και το μπροστά και το πίσω, με μία απλή κίνηση: Τοποθετούμε ένα μακρύ φύλλο αλουμινόχαρτου κάτω από το σιδερόπανο και καθώς απορροφά τη θερμότητα, θα σιδερωθεί αυτόματα και η κάτω πλευρά του ρούχου μας.
  10. Και αν χρειάζεστε άμεσα ένα χωνί, αλλά δεν έχετε, όλοι ξέρουμε πως το αλουμινόχαρτο παίρνει ό,τι σχήμα του δώσουμε… 



Πηγή: in2life.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια