Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς σχολιάζει το ΣΕΦΕΑΑ την αλλαγή ηγεσίας στην Αστυνομία

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών: Ο σεβασμός στο πρόσωπο και στην αξία του απερχόμενου Αρχηγού, Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα εκφράζεται
απερίφραστα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, σημειώνοντας ότι επιτέλεσε το καθήκον του με γνώμονα τον άνθρωπο, προσδίδοντάς στον οργανισμό ένα πρόσωπο πρωτοφανώς φιλικό προς την κοινωνία και τους πολίτες της .
Στο νέο Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο ευχόμαστε μια αποτελεσματική και επιτυχή θητεία θέτοντας στο επίκεντρο της καθηγεσίας του, τον πολίτη και τον αστυνομικό.
Όμως:
Δυστυχώς η διαδοχή στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποιήθηκε υπό φυσιολογικές συνθήκες ακολουθώντας την χρονολογικά πεπατημένη οδό, αφού η κεφαλή της μπήκε στο "ξίφος" της καρατόμησης στη συνέχεια των πολιτικών ευθυνών.
Διαχρονικά η κορυφή της πυραμίδας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός της, έχει αφομοιωθεί και συγχωνευθεί με το πολιτικό περιβάλλον της εκάστοτε Πολιτικής Ηγεσίας στενά, όμως και ευρύτερα στο πολιτικό περιβάλλον το οποίο επηρεάζει την υπηρεσιακή μακροβιότητα του, αλλά και την μεταυπηρεσιακή του αποκατάσταση.
Το τυπικά, αλλά ουσιαστικά κατ' ευφημισμόν, αυτόνομο Αρχηγείο της Ελληνικης Αστυνομίας τόσο διοικητικά, όσο και επιχειρησιακά, έχει παραδοθεί στις επιθυμίες και πρακτικές που συνδέονται με το πολιτικό έργο και το στενό κομματικό όφελος και σπανίως το προσωπικό παράστημα του Αρχηγού θα επιβάλλει αποφάσεις με γνώμονα το όφελος του αστυνομικού και του πολίτη.
Βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα και αμέσως μετά την καταστροφικη πυρκαγιά στην Αττική ένα παρασκηνιακό παιχνίδι μέσα στο οποίο είδαμε να σπρώχνεται στο προσκήνιο της επικοινωνίας ο ίδιος ο Αρχηγός του Σώματος και να μιλάει υπό την αυστηρή επίβλεψη του τ. Υπουργού , να επιστρατεύονται διοικητές υπηρεσιών και να υποχρεώνονται σε δημόσιες εμφανίσεις, τα Σώματα να διαγκωνίζονται για την αρτιότερη διαχείριση μιας φυσικής καταστροφής που κατέληξε σε εθνική τραγωδία.
Στο τέλος του επικοινωνιακού " σήριαλ " των αλάνθαστων χειρισμών,των ανεύθυνων υπευθύνων, και της προθύστερης υπουργικης παραίτησης, έρχονται και οι καρατομήσεις των Αρχηγών των Σωμάτων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Άραγε ποιος και πότε θα μας εξηγήσει ποια ευθύνη διέκριναν στους επιχειρησιακούς χειρισμούς,στη στρατηγική διαχείριση και στο συντονισμό της δράσης,των αποπεμφθέντων Αρχηγών?
Άραγε, ποιος θα δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα και στο τεράστιο ΓΙΑΤΙ της τραγωδίας?
Ποιος θα επουλώσει τις πληγές στην ψυχή και το σώμα των θυμάτων?
Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια αποτελεί το κλειδί στην αποφυγή της επανάληψης παρόμοιων τραγικών γεγονότων, η αλήθεια όμως αποκτάται με την γενναιότητα και την ειλικρίνεια από ανθρώπους που αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και είναι διατεθειμένοι για τις συνέπειες!
 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-O-                                             -O-   
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια