Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες είναι οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή σε υγιή άτομα;


Πολλές φορές ακούμε υγιή και πολλές φορές νέα άτομα να παθαίνουν ξαφνικά καρδιακή προσβολή.

Η πραγματικότητα είναι ότι η καρδιά μας μπορεί να σταματήσει να χτυπά ακόμα κι αν είμαστε 100% υγιείς. Αν αναρωτιέσαι τι προκαλεί την καρδιακή προσβολή μην πηγαίνεις πολύ μακριά… σκέψου τα απλά, καθημερινά πράγματα και πώς τα βιώνεις στην καθημερινή σου ζωή.

Η καθημερινότητα μπορεί να σε καταστρέψει και να κάνει την καρδιά σου να σταματήσει ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζεις κανένα θέμα υγείας.

Τι προκαλεί, λοιπόν, την καρδιακή προσβολή σε υγιή άτομα;

Συναισθηματική δυσφορία

Οι ερευνητές σε Πανεπιστήμιο στον Καναδά, εξέτασαν τα δεδομένα από 12.461 ασθενείς (με μέσο όρο ηλικίας 58 ετών) που συμμετείχαν στο Interheart, μια μελέτη που αποτελείται από ασθενείς με πρώτες καρδιακές προσβολές σε 52 χώρες.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο, τι βίωσαν μια ώρα πριν πάθουν καρδιακή προσβολή. Και ως αποτέλεσμα, αποδείχθηκε πως αυτοί οι παράγοντες μπορεί να κάνουν την καρδιά σου να σταματήσουν να χτυπά και δεν αναφερόμαστε στην ηλικία, ούτε στις κακές συνήθειες, ούτε στο βάρος.


Ο συγγραφέας της έρευνας, Andrew Smyth, δήλωσε πως αυτοί που ένιωσαν έντονη συναισθηματική δυσφορία, παρουσιάζουν αλλαγές στη ροή του αίματος και μειώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά. Πόσες φορές σου έχουμε πει ότι απαγορεύεται να αγχώνεσαι; Για το καλό της καρδιάς σου!

Ο αέρας που ανασαίνεις!

Ακόμα και ο αέρας που αναπνέεις μπορεί να έχει επιπτώσεις στην καρδιά σου. Η έρευνα εξέτασε περισσότερους από 16.000 ασθενείς από το Intermountain Medical Center στο Salt Lake City. Εξετάστηκαν οι ασθενείς που υπέφεραν από 3 τύπους καρδιακών προσβολών.

Οι ερευνητές βρήκαν μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στην κακή ποιότητα του αέρα της πόλης και σε έναν επικίνδυνο τύπο καρδιακής προσβολής. Έτσι, καλό θα ήταν να κάνεις πιο συχνά εκδρομές, να βγαίνεις για περπάτημα στη φύση και με την πρώτη ευκαιρία να απολαμβάνεις τον καθαρό αέρα.

Διαζύγιο…

Μια έρευνα απ’ το Ινστιτούτο της Carolina απέδειξε ότι το διαζύγιο συνδέεται στενά με τα υψηλά επίπεδα κινδύνου καρδιακής προσβολής. Οι ασθενείς που ήταν διαζευγμένοι είχαν 18% περισσότερες πιθανότητες από αυτούς που ήταν παντρεμένοι. Ο συγγραφέας της έρευνας, Joel Omm, δήλωσε πως οι εργένηδες ή οι άνδρες που έμειναν χήροι, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής από τις γυναίκες.


Εγκυμοσύνη

Ένας έλεγχος που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, έδειξε πως οι αλλαγές που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη (συμπεριλαμβανομένου και των ανισορροπιών των ορμονών), μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και 12 εβδομάδες μετά τη γέννα.

Οι καρδιακές προσβολές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συνήθως πολύ σοβαρές και οδηγούν σε διάφορες επιπλοκές. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να φροντίζουν πολύ καλά την καρδιά τους και να την ελέγχουν τακτικά.

Ο θυμός

Μια έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ αποκάλυψε πως ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ήταν 8.5 φορές πιο ψηλός όταν έχεις ένταση και θυμό!

Πάρε βαθιές ανάσες και ηρέμησε για το καλό της καρδιά σου.

Φυσικά, μέσα στους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ, αλλά και οι αϋπνίες!


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια