Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροσβέστες… με όπλο… το θάρρος και την ευαισθησία τους

Έκαναν και κάνουν τα πάντα για τον πολίτη. 

Στην Αττική και παντού αλλού. Παρόλα αυτά ζητούν «ταπεινά συγνώμη από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις οικογένειες των θυμάτων που δεν καταφέραμε να διασώσουμε έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία απώλεια ζωής».
Η συγνώμη έρχεται από το πυροσβεστικό σώμα. Σύμφωνα με τον  πρόεδρο της Ενωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειάς μας Βασίλη Φερτάκη, «ο Έλληνας πυροσβέστης είναι διαθέσιμος να τα δώσει όλα για την προστασία του πολίτη. Αλλά δεν τα έχει όλα. Η κατανομή της οργανικής δύναμης δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα της κάθε περιοχής. Ο Νομός Αχαΐας παρουσιάζει 70 κενά σε μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Ανάλογη η κατάσταση τους γειτονικούς νομούς. Αλλά δεν έγινε καμία μετάθεση.
Και όχι μόνο αυτό.
  1. Τα οχήματα είναι παμπάλαια και δεν υπάρχουν πόροι για συντήρηση.
  2. Τα ελαστικά των τροχών είναι φθαρμένα και αντικαθίστανται με δυσκολία.
  3. Οι πυροσβέστες στερούνται εξοπλισμού αλλά και μέσων προσωπικής ασφάλειας. Συχνά αγοράζουν μπότες ή άρβυλα με δικά τους χρήματα, όπως επίσης και άλλα είδη.
  4. Το Πυροσβεστικό προσωπικό-Μόνιμοι Πυροσβέστες, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Εποχικοί- είναι πολυδιασπασμένο και διέπονται από διάφορες ταχύτητες»!
dete.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια