Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα «στοιχήματα» του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλου

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος, αναλαμβάνει τα ηνία του Σώματος σε μία ηλεκτρισμένη περίοδο και σίγουρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Άλλωστε διανύουμε τον Αύγουστο, ο
οποίος κατεξοχήν ήταν ένας δύσκολος μήνας, καθώς οι αυγουστιάτικες πυρκαγιές κατά τον παρελθόν αποδείχθηκαν οι πιο επικίνδυνες. Μπορεί το βάρος της κατάσβεσης να πέφτει, όπως είναι φυσικό, στην Πυροσβεστική αλλά οι πρόσφατες πυρκαγιές στην ανατολική Αττική απέδειξαν ότι η συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. στις επιχειρήσεις είναι και αυτή καθοριστική (αστυνομικοί έσωσαν κόσμο εκτρέποντας την κυκλοφορία, απεγκλωβίζοντας κόσμο κλπ.).
Το Σεπτέμβριο έρχεται η ΔΕΘ, η οποία θα διεξαχθεί σε βαρύ κλίμα, καθώς πρόσφατες είναι οι εξελίξεις στο Μακεδονικό. Στη Θεσσαλονίκη άλλωστε υπάρχουν ακραίες εθνικιστικές ομάδες, που δυνητικά μπορούν να δημιουργήσουν έκτροπα.
Κατά τα άλλα ο κ. Ανδρικόπουλος καλείται να βρει τις ισορροπίες εντός του Σώματος και να αντιμετωπίσει φλέγοντα επιχειρησιακά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τα συνεχή προβλήματα στις επικοινωνίες των αστυνομικών. Το θέμα των ασυρμάτων μπορεί να μοιάζει απλό αλλά η ίδια η ζωή μας απέδειξε ότι δεν είναι. Παράλληλα, οι άδειες τις οποίες, όπως επίσης είναι φυσικό, παίρνουν τον Αύγουστο οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει έξτρα κενά σε μάχιμες υπηρεσίες, τα οποία πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην έχουν «αντίκτυπο» στην επιχειρησιακή λειτουργία του Σώματος.
Υπόψη θα πρέπει να ληφθεί ότι ο νέος αρχηγός καλείται να διαχειριστεί όλα τα παραπάνω σε μία περίοδο, κατά την οποία η κατάσταση σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως «ρευστή».
Ο νέος πολιτικός προϊστάμενος κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης έχει τοποθετήσει ήδη ανθρώπους του στη λεωφόρο Κατεχάκη αλλά θέμα χρόνου θεωρείται μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης η έλευση νέου αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Έτσι, η περίοδος που διανύουμε είναι μεταβατική.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ανδρικόπουλος, όπως λένε άνθρωποι με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, έχει τα φόντα να διαχειριστεί όλα τα παραπάνω. Αυτό βέβαια πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη, η οποία πάντα είναι πιο δύσκολη από τη θεωρία.


katechaki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια