Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανδριανός Γκουρμπάτσης προς Σκουρλέτη: Γιατί δεν αναθέτετε την ΕΔΕ στην γενική γραμματέα δημόσιας διοίκησης;


Στην καταστροφική πυρκαγιά που σάρωσε προ ετών την βορειονατολική Αττική, η τότε κυβέρνηση και ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης, με δεδομένη την πιθανότητα υπηρεσιακής
ευθύνης του τότε αρχηγού της πυροσβεστικής, διατάχθηκε παράλληλα με τη δικαστική έρευνα ΕΔΕ και εκ των πραγμάτων ανατέθηκε η διερεύνηση των αιτίων- αιτιατών της καταστροφικής φωτιάς, στο τότε γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, κ. Ρακιντζή.

Μιλώντας στο bloko.gr ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, πρώην ανώτατος αξιωματικός της πυροσβεστικής και σήμερα τεχνικός σύμβουλος στο δικηγορικό γραφείο του κ. Αντώνη Φούσα, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των απανθρακωμένων θυμάτων, θέτει προς τον υπουργό Εσωτερικών το συνακόλουθο ερώτημα. "Γιατί δεν διατάξατε όπως οφείλατε ΕΔΕ, ώστε ν' ανατεθεί στην κ. επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου ώστε να υπηρετηθεί η διαφάνεια;".

Ο κ. Γκουρμπάτσης στέκεται ειδικά στην αποκάλυψη του bloko.gr  περί παροχής στη δικαιοσύνη χαλκευμένων στοιχείων από το ΕΣΚΕ της πυροσβεστικής (ΕΔΩ), σε ότι αφορά στην αλλοίωση των ωρών με αφετηρία τις 17.15 όταν και ξέφυγε από κάθε πρόβλεψη κινδύνου και κατεύθυνσης η φωτιά, αλλά και την καταγγελία για την απόκρυψη της παρουσίας αξιωματικών που είχαν αναλάβει το έργο της κατάσβεσης καθώς και το συντονιστικό.


του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια