Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εφημερίδα ''Σύγχρονη Αστυνομία'' - Η Φωνή της ΥΜΕΤ


Κυκλοφορεί το νέο τεύχος της Εφημερίδας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Διαβάστε το άρθρο ''Η Φωνή των ΥΜΕΤ''.


 

ΦΩΝΗ ΤΗΣ Υ.ΜΕ.Τ.

 
 

             11-7-2018. Παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα μας για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που βιώνουμε στα σιδερένια κλουβιά μας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αμέτρητα και διαχρονικά, που δυστυχώς παραμένουν άλυτα και συνεχώς διογκώνονται. Κάθε χρόνο και χειρότερα. Λειψανδρία, λεωφορεία και τζιπ με μηχανικά προβλήματα, ληγμένα αλεξίσφαιρα, προβληματικοί ασύρματοι, έλλειψη σε κράνη και ασπίδες κ.α.. Το έχουμε μεταφέρει παντού ότι επιβάλλεται η ενίσχυση της Υπηρεσίας και η τροποποίηση του Π.Δ. που αφορά την τοποθέτηση Νεοεξερχομένων αστυνομικών για να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν βλέπουν ότι υπάρχουν ελάχιστες αιτήσεις για να έρθουν στην Υπηρεσία μας; Δυστυχώς λάβαμε μόνο ουτοπικές υποσχέσεις για το μέλλον και διαπιστώσαμε αποποίηση και μεταφορά ευθυνών.

             Στις δύο τελευταίες εξόδους διμοιριών στην επαρχία και τα δύο λεωφορεία παρουσίασαν μηχανικά προβλήματα. Πάλι καλά που επιλέχθηκαν λεωφορεία MAN και όχι IVECO για τα ταξίδια, διότι είναι σε «καλύτερη» κατάσταση. Το Σεπτέμβριο στην Δ.Ε.Θ. σε τι ποσοστό θα φτάσουν οι βλάβες;;;
 
 

             Τον τελευταίο μήνα, δύο φορές, η δύναμη της διμοιρίας στην οικία του Υπουργού Επικρατείας, δέχτηκε επίθεση από τους «γνωστούς» των Εξαρχείων που χρησιμοποιούσαν μια παλιά ταβέρνα σαν ορμητήριο και η οποία βρισκόταν σε κοντινή τοποθεσία. Οι συνάδελφοι αντέδρασαν άψογα και επαγγελματικά. Ευτυχώς που μετά από έντονες πιέσεις της Ένωσης Αθηνών έγινε το αυτονόητο, γκρεμίστηκε δηλαδή η παλιά ταβέρνα - ορμητήριο.
 
 

             Για όσους θυμούνται, κάποτε, η διάθεση διμοιρίας στην Κέρκυρα κράτησε πάνω από ενάμιση χρόνο...

             Συγκινητικές στιγμές στη βράβευση των συναδέλφων της Υ.ΜΕ,Τ. που υπηρετούν για πάνω από 25 χρόνια στα σιδερένια κλουβιά, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.



             Τελικός πρωταθλήματος μπάσκετ: προαναγγελία επεισοδίων. Όλοι ξέρανε ώρες πριν που ήταν οι χούλιγκαν και τι ετοίμαζαν, όμως κανείς δεν πρότεινε τίποτα, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθούν οι διμοιρίες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά αφού έγινε ο αγώνας όλα καλά... Και ας πάνε δυο τρεις αστυνομικοί νοσοκομείο, δεν τρέχει και τίποτα.

             Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ!!! Διμοιρίες να βγαίνουν με δύναμη οκτώ ατόμων... Πλέον πρέπει να ονομάζονται ΝΑΝΟΔΙΜΟΙΡΙΕΣ... Πάντως έγινε και αυτό. Διμοιρία στην Βουλή των πέντε ατόμων πήρε εντολή να χωριστεί σε δύο ομάδες των δύο και τριών... Και όταν το ανέφερε ο επικεφαλής στο Κέντρο έλαβε την επίπληξη του Διευθυντή !!!

             Συμπληρώθηκαν εννέα μήνες χωρίς ασανσέρ στην έδρα μας. Παρά το γεγονός ότι με δικές μας ενέργειες από τον Απρίλιο έχει εξευρεθεί κονδύλι για την επισκευή τους, αυτή καθυστερεί καθώς η κατάστασή τους είναι τραγική. Να δούμε, θα λειτουργήσουν τελικά ποτέ;

 

             Στους πλειστηριασμούς, μετά από τις εικόνες ντροπής, λόγω της αλλαγής δόγματος από την Υπηρεσία μας ως προς το σχεδιασμό των μέτρων και σε συνδυασμό με την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του επικεφαλής της ΛΑΕ και άλλων πέντε στελεχών, έχουμε μια λύση του προβλήματος.

             Ιούλιος, μήνας και υπάρχουν λεωφορεία διμοιριών και τζιπάκια με χαλασμένα air - condition. Έγινε μια επισκευή μερικών, αλλά δεν είναι αρκετή...

             Η μήνυση για τους τραυματίες συναδέλφους από την 05/12/2017 στο Υπουργείο Εργασίας προχωράει. Ήδη δόθηκαν έγγραφες εξηγήσεις στον κ. Πταισματοδίκη από τον τότε επικεφαλής Διευθυντή στο σημείο και από τον πρώην ΓΑΔΑρχη. Περιμένουμε το αποτέλεσμα και θα ενημερώσουμε...

             Καλή καλοκαιρινή άδεια σε όλους τους συναδέλφους.

 

 

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων.

 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια