Αποφύγετε αυτές τις τροφές αν δεν θέλετε να αποχαιρετίσετε τη λίμπιντό σας!Βρίσκεστε στη μέση μιας πολλά υποσχόμενης ερωτικής βραδιάς και το μόνο που δεν θέλετε να σας συμβεί είναι το πεπτικό στρες.

Οι καούρες, το φούσκωμα, τα αέρια, το κοιλιακό άλγος είναι όλα δολοφόνοι της λίμπιντο και θα πρέπει με κάθε μέσο να τα αποφεύγουμε.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές τροφές που θα πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε αν θέλετε να απολαύσετε μια ερωτική βραδιά:

Παγωτό

Αν και μερικοί το θεωρούν αφροδισιακό, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει από δυσανεξία στη λακτόζη και στην καζεΐνη, μια δυσλειτουργία της πέψης που προκαλεί τα «κακά» βακτήρια του εντέρου να αντιδρούν στις πρωτεΐνες και τα σάκχαρα. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην παραγωγή δύσοσμων αερίων που φυσικά δεν προάγουν τη λίμπιντο.

Φασόλια

Περιέχουν έναν υδατάνθρακα που ονομάζεται ραφινόζη, οποίος διασπάται δύσκολα από τους περισσότερους οργανισμούς και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα φασόλια προκαλούν φούσκωμα, αέρια και δυσφορία.


Γλυκά ποτά και ηδύποτα

Τα «κακά» βακτήρια στο έντερο κάνουν πάρτι με τα σάκχαρα. Αν και φαντάζει ωραίο να ξεκινήσει κανείς το δείπνο του με ένα ηδύποτο, στην πραγματικότητα θα ενοχλήσει οποιονδήποτε έχει έστω και το παραμικρό πρόβλημα στο στομάχι. Άλλωστε, δεν θα θέλατε με τίποτα να αρχίσετε να πεινάτε την πιο ακατάλληλη στιγμή λόγω των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ζυμαρικά και τυρί

Ο συνδυασμός γλουτένης και γαλακτοκομικών μπορεί στην πραγματικότητα να είναι καταστροφικός για τον περισσότερο κόσμο. Αν είναι να δειπνήσετε σε ένα ρομαντικό ιταλικό εστιατόριο, σιγουρευτείτε πρώτα ότι το έτερον ήμισυ δεν έχει προβλήματα με τη γλουτένη ή τα γαλακτοκομικά, αλλιώς θα είναι μια δύσκολη νύχτα.

Μπύρα

Ο λυκίσκος στην μπύρα είναι γνωστός στην ιατρική κοινότητα σαν κατευναστικός, που σημαίνει ότι θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα καλμάρει το νευρικό σας σύστημα. Αυτό είναι καλό. Δυστυχώς, όμως, οι ζύμες της μπύρας μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία φουσκωμάτων και αερίων αν έχετε πρόβλημα με τη γλουτένη.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε την κατάλληλη διάθεση για έρωτα, θυμηθείτε ότι το φαγητό έχει σοβαρή επίδραση στο πώς σκέφτεστε και αισθάνεστε. Ο εγκέφαλος είναι το κύριο μέσο διέγερσης, οπότε φροντίστε να δημιουργήσετε την κατάλληλη διάθεση και να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας βρίσκοντας τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για να το πετύχετε.


Πηγή: itrofi.gr
_