Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επεισοδιακή διάσωση από λιμενικό και αστυνομία στα Ψαρά

Κι ένας 22 χρονος Ρώσος, βρίσκεται από χθες το βράδυ στα χέρια των λιμενικών της Χίου, ως 

εμπλεκόμενος για την παράνομη μεταφορά των 68 ατόμων που επέβαιναν στο ιστιοφόρο το οποίο προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης ΒΔ των Ψαρών, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι επιβαίνοντες σε δύσβατη περιοχή και να στηθεί επιχείρηση από λιμενικούς και αστυνομικούς για τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους, που ολοκληρώθηκε στις 10 το πρωί της Πέμπτης.
Η σύλληψη του Ρώσου, κυβερνήτη του σκάφους, ήταν αρκετά επεισοδιακή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κρυφτεί και μετά από αναζήτηση από τους λιμενικούς εντοπίστηκε στις 12 το μεσημέρι, αλλά τράπηκε σε φυγή, κατέληξε σε βράχο και απειλούσε να αυτοκτονήσει, οπότε χρειάστηκε να εμπλακεί διαμεσολαβητής από την Αστυνομία, για να συλληφθεί τελικά χθες στις 9.30 το βράδυ.
Από την προανάκριση, που είναι σε εξέλιξη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στη μεταφορά δύο ακόμη άτομα, ένα εκ των οποίων είχε επίσης κρυφτεί σε βραχώδη περιοχή στα Ψαρά και εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των ελέγχων που ήταν σε εξέλιξη.
Οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είναι κατά κύριο λόγο Αφγανοί, ανάμεσά τους βρίσκονται και 10 παιδιά, ενώ το "κόμιστρο" ήταν αρκετά τσουχτερό και σύμφωνα με μαρτυρίες κυμαίνονταν από 4.500 έως 5.000 ευρώ, κατ' άτομο.

alithia.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια