Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί Λιμενικού: Τον πραγματικό σεβασμό δεν τον επιβάλλεις, τον κερδίζεις

«Κατακριτέα και ένδειξη αδυναμίας άσκησης διοίκησης η προσβλητική συμπεριφορά ανωτέρου προς κατώτερο», σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος. Και προσθέτει «με
αφορμή το πρόσφατο περιστατικό απόσπασης συναδέλφου μας κ. υπουργό υπενθυμίζουμε ότι στις προβλεπόμενες διαδικασίες από την διοίκηση για ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι η απόσπαση και επιφυλασσόμαστε σχετικά για τις περαιτέρω νομικές ενέργειές μας».

Αναφέρει ακόμη ότι: «Παράλληλα και με αφορμή την πρόσφατη αποστολή στα προσωπικά emails των συμμετεχόντων στο συμβούλιο έκτακτων μεταθέσεων υπενθυμίζουμε ότι απειλές , εκφοβισμοί , προειδοποιήσεις ,πιέσεις δεν μπορούν να κάμψουν θεσμοθετημένα όργανα και διαδικασίες ενώ σε ότι μας αφορά ως Αξιωματικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών δεν μας κάμπτουν καθώς έχουμε την εντολή και αποδοχή των συναδέλφων μας , γνωρίζουμε και ζούμε με αυτό ότι ως παράλληλα εργαζόμενοι, στοχευμένα και με τακτική εύκολα μπορούμε να βρεθούμε υπό μετάθεση ,ή να τιμωρηθούμε ή και στην αποστρατεία»

Επιπλέον: «Επ' ευκαιρία τονίζουμε ότι τα προβλήματα στο χώρο εργασίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με σημαντικές προεκτάσεις στην διαμόρφωση των ανθρωπίνων σχέσεων αλλά και στην παραγωγικότητα-εκτέλεση καθηκόντων .. Κάποια ζητήματα που μπορεί να μοιάζουν ανώδυνα, όταν τα αφήσεις ασχολίαστα ή δεν δράσεις άμεσα μπορεί να επαναληφθούν και να δημιουργήσουν προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες για τα μέλη της ομάδας αλλά και το σύνολο της ομάδας.»

Το θέμα είχε αναδείξει την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος μέσω ανακοίνωσης με τίτλο: «Απόσπαση στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από άλλη εποχή». Όπως είχε καταγγείλει: «Η Ομοσπονδία με έκπληξη ενημερώθηκε για την πραγματοποίηση απόσπασης στελέχους από την Κεντρική υπηρεσία εν μια νύχτα, με αφορμή την πλημμελή άσκηση καθηκόντων του, ως προς τον προβλεπόμενο χαιρετισμό στον κύριο Υπουργό. Αν αυτό έχει έστω και ένα ψεγάδι αλήθειας, τότε με την ανοχή του αριστερού Υπουργού και φυσικά την υπογραφή του, δημιουργούνται συνθήκες ακραίων συμπεριφορών εις βάρος των συναδέλφων, που θυμίζουν άλλες εποχές. Και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό.»


tovima.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια